Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HO a Inventura

Od: hradilpetr odpovědí: 4 změna:
Dobrý den
jak už tomu tak bývá měním zaměstnání a u nového zaměstnavatele po mě požadují podepsání hmotné odpovědnosti za svěřený majetek. Ovšem nebude se dělat inventura mě svěřeného majetku stím že se již v zaměstnání zaučuji a vím že tam jisté nesrovnalosti jsou. Jedná se o prodej docela nákladných položek takže i chyba v prodeji nebo ztráta pár kusů může jít do desetitisíců.
Pokud hmotku podepíšu bez inventury mohu při případném vyúčtování se zřeknout placení na základě toho že nastupuji bez inventury?
Popřípadě na základě toho že prodejna je průchozí do firmy a tedy i bez přítomnosti prodejce se po ní potlouká spousta lidí před i po zavíračce a já tedy nemám kontrolu nad tím zda něco berou nebo ne?
A nebo se raděj na takovou práci vykašlat a jít o dům dál? Už teď vím 100% že chybí zboží za cca 6000 kč.
Děkuji
doplněno 23.05.21 00:23: Případně pokud bude zaměstnavatel přístupný a já ho donutím ke změně dohody o hmotné odpovědnosti a to tím že v ní bude úzce specifikováno že ručím jen za fin. Hotovost mě svěřenou asi by to problém vyřešilo?
Do prosincové inventury bych ručil jen za peníze v kase a trezoru a od ní už nová HO na vše. Myslíte že bych se pak případnému manku na zboží vyhl?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Odejděte dokud je čas.

hodnocení

1x

Rychle pryč. Tohle Vás může stát velmi mnoho problémů!

hodnocení

0x

V ziadnom pripade nepodpisujte dohodu bez inventury pri nastupe. Inak z vas bude obetny baranok. Viem si predstavit aj pripad, ked vas zoberu do prace len preto, aby od vas nasledne vymahali stratene veci (vase platy za tie mesiace budu menej, nez manko).

hodnocení

0x

Nikdy nepodepisovat HO bez celkové inventury /ve zboží i v penězích/. To raději do toho zaměstnání nenastoupit.

Mám takový nepříjemný pocit, že je na Vás chystána bouda. Někdo zboží buď rozkradl, či nedbalostí někde zašantročil, Vy máte být ten obětní beránek, který to za ostatní zaplatí. NE! Do tohodle bych v žádném případě nešla. Je to příliš průhledné. *bzum* Jaga.

Pokud nastupuje nový zaměstnanec, který má HO, je třeba vždycky začít s čistým stolem. Tedy s důkladnou inventurou všeho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]