Nejste přihlášen/a.
Ono spíše záleží na kvalitě toho kterého mléka-některé krabicové je po zkysnutí nechutné a nahořklé. Pokud je nakyslé je OK a PITNÉ! Nejlepší je ale "přímo od krávy" nebo z mlékomatů-to když se nechá zkysnout tak je to lahůdka!
Nic Vám není a skoro jistě nebude.jen nesmíte být cimprlich,nebo se v tom babrat!
Primo od kravy nechat zkysnout a potom ho s chuti a treba s klistovou encefalitidou,nebo jinymi specialitami vypit.To je vyborny napad!
Hlavne,ze se stravujeme zdrave!
anonymni357 - ještě jsem zde od Vás neviděl nějakou radu, ale komentovat a rozumovat to umíte. Najděte si zde otázku, která je zatím bez odpovědi a tam se realizujte (a hlavně tak, aby to nikdo nekomentoval).
Dekuji za pochvalu,kdo umi,umi.
Vydesil jsem se z nebezpeci nakazeni nebezpecnou chorobou z neosetreneho mleka,jehoz konzumace je doporucovana.
Ty woe, to bych snad už milionkrát měl encefalitidu Anonymní- PROSÍM přestaňte reagovat na mé příspěvky a když ano pak s RADOU /což asi neumíte/ a vůbec když neradíte ,tak nic nepište.
Diesele,Statni veterinarni sprava...prodej syroveho mleka...lze prodavat v mistnosti s viditelnym upozornenim..."syrove mleko pred pouzitim tepelne opracovat,nebo pasterovat"
O pasteraci jste se nezminil,neverim,ze ji provadite a po prevareni by vam mleko nezkyslo.
Tedy ta rada:Neradte lidem konzumovat potraviny,ktere mohou byt zdravi i zivotu nebezpecne!
Kdo se na Vás na toto úptal? NIKDO .Když nic nevíte-nic nepište!A hlavně nestrašte!
Ještě jednou reagujte na jiné rádcve na mne zapomeňte tím spíš,že se neumíte řádně rogistrovat, abycho komunikovali mimo fórum!Jinak Vás budu považovat za totála!
Máte částečně pravdu. Mlíko z mlíkomatu, případně přímo od krávy, se dle nařízení SVS doporučuje převařit.
Na druhou stranu mlíko převařením ztrácí chuť a další vlastnosti umožňující výrobu dalších produktů.
Hodně záleží na mikrobiofloře konkrétního jedince, kdo je odchovaný ve sterilním prostředí asi to bez následku nedá.Ale jsou jedinci kteří jsou zvyklí na domácí čerstvě nadojené mlíko ,ještě s pěnou , a ti můžou mít naopak střevní problémy z krabicového
Jen tak mimochodem - klíšťová encefalitida z kravského mlíka je docela dobrý reklamní tah , ale zatím jsem nikoho takového nepotkal
Černé uhlí si neberte, nic Vám není a pokud nemáte žaludeční obtíže, či průjem, není třeba uhlí užívat.
Na druhou stranu, pokud by Vám to mělo psychicky pomoci, že jste "pro sebe něco udělal", tableta uhlí Vám neublíží. Ale opravdu není potřeba.
Je to už delší doba od projití mléka. Také jsem měla doma prošlé mléko, ale max. do 14 dní po datu. Nebylo mu nic.
Nakonec kyselé mléko se běžně pije, v létě se nechává zkysnout třeba k bramborám na loupačku. Určitě Vám nebude nic, nesmíte si to ale vsugerovat.
A příště raději nejdříve čtěte a teprve potom pijte. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.