Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se řeší neschopenka?

Od: mirda11 odpovědí: 3 změna:

Přeji příjemný den. Nikdy jsem neměl neschopenku. Chci se zeptat: ve ST jdu na očkování proti covidu. 1) Vezmu si tedy propustku z práce a tam mi dají na očk. centru razítko? Po první dávce jsem dva dny ležel s teplotami, závratí a tak dál,vyšlo to na víkend Když se mi udělá špatně po očkování, tak mám zkrátka zavolat do práce a jít si k praktické pro neschopenku? 2) Když tam nebudu schopný dojít, kolik dní může praktická prosím vystavit neschopenku zpětně? 3)Elektr. neschopenka se posílá na mail a stačí jí přeposlat do práce? Díky zkušenějším za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Když nebudete schopný k lékaři dojít, tak mu zavolejte. Sdělíte mu své potíže, on Vám telefonicky sdělí info a domluví si s Vámi termín návštěvy. Neschopenku vystaví lékař elektronicky ihned (pokud to uzná za vhodné) a zašle jí Vašemu zaměstnavateli sám.Alespoň tak to funguje u nás.

Nejen u Vás,v celé ČR je toto standartní postup.Lékař vše elektronicky-E-neschopenku,"papír na peníze" pokud je pn přes dva měsíce... A u mnoha PL vše jen po tlf-ale pak se může stát jako m,ně-v Pá jsem telefonoval dle úmluvy a že ukončíme tímto pátkem PN. V Po mi pak volala do práce kdy ukončíme PN!?

infinity
hodnocení

1x

Neschopenku může lékař vystavit až 3 dny zpětně = v pondělí nebudete schopen dojít do práce ze zdravotních důvodů, zavoláte samozřejmě do práce a oznámíte jim to a nic víc je zajímat nemusí, pak zavoláte lékaři a on Vám řekne, co budete dělat, třeba: dostavte se zítra nebo zavolejte si záchranku nebo může přijít i on k Vám domů (aspoň někteří tohle dělají). Takže neschopenku Vám většinou vystaví stejně ihned, oni se tak kryjí i kdyby Vám nic nebylo, pro jistotu, když Vás nevidí na vlastní oči. Navíc se dívají do systému, jestli nejste nějak často na neschopence a když jste poprvé, tak určitě nebude problém. Pokud to bude kvůli očkování covidu, pak je to jasné, neschopenku dostanete.

Ano, pokud máte propustku z práce, pak je třeba mít nějaké potvrzení v jakékoliv podobě, že jste tam opravdu byl.

O neschopenku se jinak již nestaráte, o vše se postará lékař. Vy se jen staráte o to, aby zaměstnavatel věděl, kdy neschopenku začínáte a ukončujete (dle lékaře), tudíž tohle zaměstnavateli oznámíte klidně telefonicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]