Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se co nejvíc vyhnout civilizačním chorobám

Od: tommm odpovědí: 19 změna:
Zdravím, zajímalo by mě jestli je pravda co já slyším z okolí, že vegetariáni nebo polovegetariáni mají nejlepší imunitu, když nekouří, neholdují alkoholu, sportují, nejí skoro žádné maso, kromě ryb, nestravují se fastfoody atd...
Když jsem koukal na články po internetu, tak prý rakovina je hlavně způsobena nadměrným jezením červeného masa a jiných potravin bohatých na masné tuky a bílkoviny, a také různými viry jako Hepatitida, HPV, nebo dokonce jsou i rostliny karcinogenní třeba Aloe nebo Gingo Biloba.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nevěřte všemu, co kde slyšíte, nebo čtete na Internetu. Je to jen zbožné přání a záminka zarputilých vegeteriánů a veganů, kterou si zdůvodňují své zaměření. Nejzdravější je pestrá strava, tedy jíst cokoliv jedlého, ale v rozumném množství.

Měl jsem kamarádku "skorovegetariánku", která pravidelně cvičila jogu, nekouřila, alkohol prakticky nepila. Zemřela na rakovinu v 55 letech. Její matku, která se stravovala normálně jsem naposledy viděl, když jí bylo92 let.

Nic proti veganům a vegetariánům, ať si žužlají svoje kořínky, když jim to vyhovuje, ale ať mi nevnucují svoje nepodložené názory.

22.05.21 11:52

hodnocení

7x

Nejlépe se vyhnete civilizačním chorobám když nebudete žít. Život je hrozný riziko.

Znáte to pořekadlo? Kouřil- umřel, nekouřil - umřel taky. Je to hloupost, ale tak to funguje.

Někdo kouří skoro celý život 60 denně a dožije se 90 let. Druhý kouří 20 a umře ve třiceti na rakovinu plic. Každé tělo je jinak odolné na různé látky a nemoci. Nejhorší na tom je, že nikdo vám neřekne na co konkrétního jste alergický a na co odolný.

Z toho vyplývá: Sice nedráždit bosou nohou hada, ale přesto si užít život na plné pecky, protože nikdy nevíte den ani hodinu...

ladis*

Dovoluji si poznamenat k tomu kategorickemu "nikdo nerekne", ze v dobe DNA, 23andMe, etc. maji obyvatele nekterych zemi snadny pristup k informacim. Od nas je nutno balicek prevzit a poslat treba pres Anglii, protoze ve zbytku Evropy firma nema souhlas poskytovat DNA health predikce.

Takze ano, na nektere rizikove faktury muzete byti upozorneni predem. Ale musite se sami snazit, zatim to za vas nikdo jiny neudela.

Ano, s tím mohu jen souhlasit.

hodnocení

6x

Já si myslím, že toto je pouze a jen velký humbuk. Lidé byli nemocní, aniž by kdokoliv nemoc pojmenoval. Babička měla regma, stařenka měla bulku pod jazykem a pak v břiše, stařeček měli exém a také špatně dýchal a opuchaly mu nohy, děcko jim umřelo na Tanec svatého víta. Lidé umírali, aniž by někdo přesně stanovil důvod. Všichni věděli, že má nebo měl slabé srdéčko, měl bouli na krku a také "něco" v břiše, zedřel se na šachtě, měl lunzoch, upil se, šlak ho trefil. Všichni mí předkové se nedožili mého věku a na co zemřeli, to ani nevíme. Prostě byli staří. *alene* Jedli to, co měli, žili jak uměli. Až s rozvojem zobrazovacích technik a s vývojem léčiv se nemoci pojmenovaly a začaly léčit. Občas tak, že léčbou se napravuje léčba předchozí. A zdravotnictví se stává vydělečným průmyslem. Jen konstatuji, protože já sama, bych bez léčby a lékařů už nebyla cca 10 let.

doplněno 22.05.21 11:07:

Ještě k té imunitě. Občas se stává, že imunita je silná, ale jaksi zvrhlá. A projevuje se v autoimunitních onemocněních, kterých je na stovky. A pak je potřeba ji srážet a ničit a manipulovat s ní. Je zajímavé, že ani pak ti lidé nebývají nemocní, mají pouze a jen tu autoimunitní chorobu. A prý, civilizační. Nene, je poděděná, je v DNA.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, odejděte někam mimo civilizaci a žijte v souladu s přírodou. Zdravím!

jenda22

A v případě jakékoliv nemoci se pomoci nedočkáte. Stačí se podívat na průměrný věk úmrtí a dnes i přes nějaké civilizační choroby žijí lidé podstatně déle. Dříve takové choroby nebyly a lidé umárali po 50 letech věku docela normálně.

hodnocení

1x

Jdi bydlet do jeskyně, kam lidská noha ještě nevkročila, civilizační choroby se ti vyhnou, ale zase tě ohrozí jiné nástrahy.

liska5
hodnocení

0x

Zcela úplně se asi vyhnout nelze. Přeci jen máme nějakou genetickou výbavu. Něco na nás též působilo během vývoje v děloze i v prvních letech života, kdy jsme o sobě nerozhodovali.

Dá se přesto hodně ovlivnit mnoha faktory. Čisté životní prostředí v širším slova smyslu / voda, vzduch, pesticidy, mikroorganismy, kouření.../. Psychická pohoda - sem by spadala práce, rodina, vztahy, láska, mít sny a cíle, relax... Pravidelná fyzická zátěž, sem patří pohyb v přírodě, prokysličování těla, fyzická práce, ale i odpočinek.

Strava - vyhnout se průmyslově vyráběným potravinám, omezit konzumaci bílé čtyřky: cukr, sůl, mléko, bílá mouka. Jestli a jaké maso a nebo víc a jakou zeleninu, i to máme nastaveno v genech. To prozradí krevní skupiny, které se utvářely statisíce let podle dominující potravy v souvislosti s prostředím, kde a jak onen mnohokrát pra- pra-pra- žil. A krev. skupiny se ovlivňují stravou nadále. Přednostně stravu v jednoduché úpravě

Strava má být ideálně: místní, pestrá, čerstvá, ekologicky čistá, kuchyňskou přípravou nezdevastovaná Projít si seznam tzv. superpotravin a dávat si je pravidelně, ovšem nic nepřehánět. Způsob konzumace - množství, kombinace, pauzy, klid u jídla, vč. dostatečného kousání / zuby/

ladis*

cukr, sůl, mléko, bílá mouka - nestacilo by omezit jen cukr a psenici? Sul je jasne predepsana davka a mleko? Tak to je kazdeho vec, jakou ma nebo nema intoleranci... a kdyz to omezite, cim to nahradite? Snad ne citronama anebo jinym importem?

ad krevni skupiny - prosim o odkaz na relevantni studii (ne na Stravu podle krevnich skupin od pana Adamo, to je myslim prekonane dilo). Podle genetiky ano, ale to ne uplne souvisi s kr. skupinou, muj nazor. S ostatnim souhlasim.

perlicka na zaver: C. G. Jung (1930): Lidé s duševními problémy jsou často fanatickými hledači zdraví. Neustále pátrají po těch správných jídlech nebo nápojích, nekouří, nepijí, používají spoustu zažívací soli a jsou častými návštěvníky lékáren. Zkoušejí všechno možné, přesto se nikdy necítí zdrávi.

iVysílání: www.ceskatelevize/...

"A krev. skupiny se ovlivňují stravou nadále".
Co to je za nesmysl *sok*? S určitou skupinou se narodím (často s odlšnou od rodičů) a tu skupinu mám po celý život. Určitě se mi nezmění podle toho, co jím.

ladis*

asiTak - trocha citace:

D’Adamo životnímu stylu podle krevních skupin zasvětil svůj život a nadále se snaží najít spojitost mezi dodržováním této diety a sníženým výskytem některých onemocnění. 7Jeho syn pokračuje v rodinné tradici – vyvinul tzv. dietu podle genotypu. Dieta podle krevních skupin se stala fenoménem, možná i proto, že svým příznivcům dává pocit, že je zohledněna jejich biologická jedinečnost. To je jistě něco, čím se věda i medicína budou v budoucnosti zaobírat. Ale v současnosti se vědecká obec staví k této dietě spíše skepticky a volá po důkazech, které by ji jednoznačně potvrdily či vyvrátily. D’Adamo totiž ve svých úvahách zachází příliš daleko a dává potenciálně nebezpečné rady.

jako děcko jsem tu literaturu také četl, krátce zkoušel, dnes ji však řadím spíše do kategorie scifi, někam k EZO, UFO, MAGII, BADATEK a jiným libůstkám, zcela jinam, než literaturu faktu...

ostatně Autorem diety podle krevních skupin je americký naturopatický lékař a badatel Peter J.D. D’Adamo
... což není tvrdá věda!, je dobré umět správně vyhodnocovat věrohodnost informací. A co se týče důkazů, že by se krevní skupiny měnili v čase? Víte o tom, že evoluce není kontinuální? V určitých bodech se zastaví a dále nepokračuje.

předpokládám, že důkazy od paní učitelky nedostanu...

liska5

Magdone, ano krevní skupiny se postupem času mění podle vytrvalého působení nových potravin, které přináší postupná globalizace. To je princip vývoje, vše plyne. Panta rhei. jak říkal Hérakleitos. V dlouhodobém horizontu se prostě lidstvo mění, i když jedinec na sobě změny nepociťuje.

liska5

Ladis, přiznám se, že Váš ironický a lehce pohrdavý tón mne odrazuje od komunikace s Vámi. A taky mám i jiné starosti, než celý den sedět u PC a rychle na Vás reagovat.

K té soli a mléku. Musím zdůraznit že píšu omezit, ne vynechat. Neboť obojí patří vedle cukru a bílé mouky k těm nadužívaným. Solíme obecně víc, než máme. Obsah soli u mnohých potravinových výrobkú bývá značný, což zatěžuje ledviny. Četla jsem, že sůl též podporuje naše prvenství v nádorech tlustého střeva, že jeho sliznici vysušuje.

Mléko je zase označováno jako známý alergen. Přemíra mléka a mléčných výrobků má na svědomí nedostatek Fe. Chudokrevnost.// Mléko kravské, které se svým složením liší od mateřského, např. asi 9x vyšším obsahem Ca. To má logiku, tele přibírá rychleji než batole. A tělo si s tím přebytkem Ca musí umět poradit, často za cenu nějakých zdravotních /cévních/ problémů. Vynechám laktozu, její štěpení to je u mnohých lidí problém. Ti kolikrát nevěří, že za jejich průjmy může stát právě od dětství konzumované a oblíbené mléko. A na mléko se dokáže vypěstovat závislost.Také znám lidi, které mléko zahleňuje a tak přispívá k terénu vhodnému pro množení bacilů.

jenda22

To iska5: to je zase blábol - bílá čtyřka. Ono stačí se vyhnout cvokům a už to stačí. Cukr je přírodní. mléko stajně tak a podle poslední studie je nejbytné pro život. Ty vaše rady jsou co 4 roky neplatné tak si je nechte. Stačí od všeho trochu pro pestrost a je klid.

liska5 - Proč bílá čtyřka? Proč ne třeba osmička? Nebo dvacítka? Podstatné je nekonzumovat ničeho zbytečné množství. A je jedno, jestli je to cukr, sůl, brambory, vepřové maso, nebo třeba hořčice. Prostě všeho (čehokoliv) nepřiměřené množství škodí zdraví. A naopak, když budu solit, či cukrovat rozumně a nebudu se přecpávat houskami, nic mi to neudělá.

hodnocení

0x

To máte těžké. Od té doby, co člověk začal žít "civilizačně" a opustil "život v souladu s přírodou" vzrostl věk dožití asi na trojnásobek.

A jen bych doplnil seznam těch nebezpečných přírodnin - oblíbené čínské přírodní čaje s podražcem zabily rakovinou desítky milionů lidí ..

hodnocení

0x
Je prokázané, že polotovary a živočišná strava způsobují civilizační choroby. Ono ani ty vychvalované ryby nejsou zdravé, naopak je to nejhorší maso, kde se uchytí spousty jedů z otravenych řek, kkterevsechny tečou do moře, které se stává světovým odpadištěm. Samozřejmě i když je člověk zdravý vegetarián, znečištěné prostředí okolo sebe se nejlepší a ročně u nás umírají tisíce lidí na následky znečištěné ovzduší. Tou stravou si ale člověk může pomoci od civilizačních nemocí, kterou i rakovina je. Člověk maso vůbec nepotřebuje, nemá na to vybavený chrup ani trávicí ústrojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]