Lze vymáhat dluh ze zásilky, kterou jsem neprevzala?
Od:konikaodpovědí:4změna:
Pěkné odpoledne, mám takový dotaz, týká se zásilky, která byla na moje jméno, dosud nebyla zaplacená, ale zároveň jsem ji nedostala (a pokud ano, převzal ji někdo jiný, pošta do našeho početného domu chodí často a občas ani pošťák nechce podpis.. ) .. Pár dní zpět mi přišla upomínka, ale zajímá mě, zda po mě někdo může vymáhat peníze za zásilku, kterou jsem nepřevzala a nepodepsala? Předem děkuji, M
Z popisu není jasné, co je upomínáno. Obecně se upomíná nesplnění nějakého závazku. O jaký závazek šlo? Bez vylíčení vzájemných vztahů se na to nedá kloudně odpovědět.
Samozřejmě, že svoje peníze odesílatel vymáhat může. Musí ale PROKÁZAT, že vám zásilka BYLA doručena. VÁM, ne jiné osobě. Nemohl třeba převzít zásilku jiný člen domácnosti? Požádejte, ať vám prokáží vaše převzetí zásilky /upomínka zřejmě má uvedenu nějakou e-mailovou adresu případně telefon/, to zatím stačí. Pravděpodobně přijde další upomínka, na tu reagujte doporučeným dopisem. Pokud by poslali jako důkaz převzetí něco s vaším podpisem, můžete podpis, pokud není váš, ale pouze někým napodoben, zpochybnit. Pátrání po případně ztracené zásilce je věcí odesílatele, nikoliv vaší. No, a pokud zásilka dosud nebyla zaplacená, není to vaší věcí vůbec, vy jen můžete reklamovat její nedodání, pokud vám o zboží nadále jde.
pokud to bylo na dobirku tak ji nekdo musel zaplatit, jinak pokud by nekdo poslal balik jen tak, tak proc by ted chtel penize? tezko prokaze ze vam byla dorucena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.