Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel mi nechce podepsat výpověď

Od: elisa* odpovědí: 10 změna:

Jak řešit, když mě zaměstnavatel prostě nechce pustit? Odmítne mi podepsat výpověď? Prostě platí 2 měsíční výpovědní lhůta od data, kdy jsem mu výpověď napsala a pak můžu odejít i bez jeho podpisu, nebo jak?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

3x

Ano, od chvíle co jste mu předložila výpověd´vám běží výpovědní lhůta. nejlepe to učinit prokazatelně. Tedy přes podatelnu, přede světky, nejlépe ovšem doporučeným dopisem. Výpovědní lhůta je 2 měsíce plus dny do konce kalendářního měsíce. Tedy počítá se od 1. v měsíci

sasdax*
hodnocení

1x

Musíte mít potvrzení o tom, že jste výpověď podala. Aby vám potom neřekl, já nic nedostal a vy budete mít v ruce jako důkaz pouze sepsanou výpověď, ale ne potvrzení o převzetí. Na toto si dejte pozor. Jinak způsoby podání viz.výše. Nejlépe doporučený dopis s doručenkou kde budete mít potvrzení o tom, že si jej zaměstnavatel převzal. Jinak na ÚP by vám určitě taky poradili co v takovém případě dělat. Nevím jak je to v zákoně, jestli je zaměstnavatel povinnen výpověď přijmout. Pokud ano, tak stačí mu ji dát na stůl s tím, že jestli vám nepotvrdí na vaši kopii že ji převzal, porušuje tím zákon.

dandanov*
hodnocení

1x

Já tedy žádný problém nevidím. I kdybyste byla jediným zaměstnancem. Výpověď je opravdu jednostranný akt (dle zákona 2 měsíce a výpovědní lhůta začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce od doručení výpovědi). Máte několik možností :

1. Výpověď předložit osobně tomu, kdo s Vámi uzavřel pracovní smlouvu. Její převzetí si nechat potvrdit na kopii.

2. Pokud to není možné, zaslat ji doporučenou poštou s dodejkou, ale v adrese jako první uvést jméno dotyčného a až poté firmu - v tomto případě sice poštu převezmte Vy, ale nesmíte ji otevřít! V knize přijaté pošty si necháte potvrdit její převzetí.

3. Pokud byste však chtěla ukončit pracovní poměr dříve, máte jedinou možnost : dohodou. Pak je zapotřebí tuto dohodu sepsat a podepsat oběma stranami (stále ale s tím, kdo s vámi pracovní smlouvu uzavřel). Postup doručení stejný jak výše posáno.

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Výpověď je jednostranný úkon, proto je účinná doručením a nemá na ni vliv přijetí nebo nepřijetí, souhlas nebo nesouhlas druhé strany.

sasdax*

Nejde o přijetí, nebo nepřijetí, ale o to aby bylo potvrzení o podání výpovědi. To že to někomu hodím na stůl a zaměstnavatel to zmačká a vyhodí...nikdo mi pak nedokáže že jsem výpověď podal a potáhne se to další čtvrt rok. Takže pěkne razítko firmy na kopii, jméno, příjmení přebírajícího a datum převzetí výpovědi.

elisa*
hodnocení

haha, jsme tu všehovšudy dvě, poštu přebírám já, to by asi nemělo význam mít tam můj podpis :)

cyril*

Haha? To snad dáváte výpověď sama sobě? *zed*

sebod*

Napište výpověď, vemte dva svědky a zaměstnavateli ji před nima předejte.A den poté, kdy Vám takto skončí prac.poměr už do práce nechoďte.

elisa*
hodnocení

:) Ne, je tu paní managerka a já - asistentka. Žádní svědci...

Máme normální smlouvu, výpovědní lhůta dva měsíce.

Poštu přebírám já.

Ježišmarja, tak si výpověď přeberte a orazítkujte si převzetí. Pak ji šoupněte manažerce do složky nebo kam jí dáváte její poštu... a vyřízeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]