Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce po škole

Od: terezz odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, tenhle rok dostuduji a chci se zeptat na váš osobní názor, jelikož nejsem zkušená.
Máme po škole poslední letní prázdniny, chci si je užít, nechci jít hned pracovat. Samozřejmě v září nastoupím do práce. Otázka tedy zní, mám si hledat práci co nejdříve? Tedy už v červnu/červenci, nebo stačí až ke konci srpna? Taky se bojím, že by mě v červnu nepřijmuli, protože nebudu mít ještě oficiálně po zkouškách. Tedy nemůžu dosvědčit, že mám vzdělání.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Víš, že se říká Kdo dřív přijde, ten dřív mele!

Když začneš shánět až ke konci srpna *zmateny*, co myslíš, že na Tebe zbyde? Všechna místa už budou přebraná, ta lepší pryč. Seženeš buď jen podřadnou práci, v horším případě NIC. A začínat produktivní život na ÚP, to není určitě dobrý start do života.

Začni hledat práci co nejdřív, klidně ještě dneska. A řekni po pravdě: že Tě teprve čeká maturita. A že bys ráda nastoupila od září. Zaměstnavatelé posoudí, zda se jim vyplatí místo Ti rezervovat a počkat na Tebe.

Pokud by se snad stalo, že bys sehnala opravdu zajímavé místo, kde by Tě práce bavila a výdělek byl pěkný, ale podmínkou by byl dřívější nástup, tak prostě kus léta oželíš. A nastoupíš třeba už v srpnu, když bude třeba. Teď jsi stejně měla velice dlouhé prázdniny díky covidu. Pokud bys trvala na tom nástupu v září, mohou dát klidně přednost někomu, kdo může nastoupit dřív a nebude dělat problémy. Tak pouvažuj, jde o Tvou budoucnost.

Ale rozhodně začni hledat co nejdříve. Koncem srpna je pozdě, nevycházíš sama a zájemců o práci bude plno.

Víš, co se říká?ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM. Jaga.

Jinak k Tvým negativním úvahám o dálkovém studiu: studovala jsem tak a bylo to to nejlepší, co mohlo být. Věděla jsem, že když se připravím, dejme tomu na 20. dubna na zkoušku, že to dobře prodám. Lepší, než se na denním nechat tasit, když jsem se zrovna neučila. *bzum*

Dlouhé prázdniny díky covidu - učení na maturitu a vysvědčení, plnění všeho jako ve škole *hej*

motak
hodnocení

3x
V klidu,užij si prázdniny, makat budeš ještě přes 40 let...

runner*
hodnocení

2x
Praci si hledejte co nejdrive, klidne uz v cervnu. Cim drive zacnete hledat tim drive prozkoumate jake mate nabidky. Firmy vam take nedaji vedet hned. A absolventu v tu dobu bude vice. Nenechavejte to az na zari, cim drive tim lepe.

hodnocení

2x
Taky bych to s hledáním práce neprehanel. Možná to jsou poslední prázdniny co máte. Další možnost je zkusit přijímačky na VŠ a případným studijem si prodloužit mladí.

hodnocení

2x

Rozlišoval bych dvě věci: "hledat si práci" a "nastoupit do práce".

Do práce si nastupte klidně po prázdninách nebo jak chcete. Ale na hledání práce je nejvyšší čas už teď.

hodnocení

1x

Užijte si prázdnin. Užívejte celkově dokud jste mladá a zdravá. Práce není všechno. Ještě se nadřete až až. Důchod vás možná ani nečeká, tak využijte příležitosti. Práci si najděte teď, ale s nástupem po prázdninách.

ladis*
hodnocení

0x

státním pojištěncem zůstanete ještě měsíc po skončení školy a to se bere i s prázdninami, tak na úřad prácese můžete přihlásit až během srpna (po ukončení vysoké), nebo září (po ukončení střední). Zdroj: student.finance.cz/...

podle mě ale, hledat i makat můžeš hned o prázdninach a neflákat se! Teď jsi měla v podstatě 2 roky prázdnin... :)) VŠ ti schopní, makají už při škole, podnikají, etc... a už si domlouvají, kde budou po škole pracovat...

navíc, v září už budou dobré fleky obsazené a na tebe zbyde, když to přeženu, hajzlbába, to chceš!? Voják se stará, voják má! Nic neodkládej.

terezz
hodnocení

To je hezký, že jsem měla celý 2 roky ,,prázdniny", naopak jsem měla dvě brigády při škole, zdravotní problémy a k tomu nás učitelé honili jako psy. Ona totiž ta distanční výuka není až tak snadná, jak si každý závistivec který zažíval normální studium představuje. Obdivuji všechny dálkaře, pro mě je lepší studium ve škole + mi chybí praxe do života.
Takže mě prosím nesuďte, že chci zažít své poslední léto v životě, než se stanu otrokem společnosti.
Jinak ale děkuji za odpověď, budu hledat už v červnu :)
ladis*

my provozovali Skype konference uz nekdy v roce 2003 :)) Ze se ve skolach kantori ucili po 18 letech za to ja nemuzu.

Prazdniny mas jeste hrazene pojisteni statem (obzp necele 2000,- pro zdravotni pojistovnu), tak pracovat nemusis a ze sama napises neco o krysim zavode nebo systemu, no tak to potvrzujes, ze vis, kam patris :) Tak si ty posledni prazdniny ve zdravi uzij a hlavne delej to, co te bavi.

Kazdopadne s timhle konzumnim a systemovym pristupem, cerpat cerpat nac mam narok, patrne nedosahnete financni nezavislosti (nemuset chodit do prace, pracovat pro penize) vlastnim privinenim, ale stale je tu moznost zdedit cinzaky, bitcoiny, etc :)

Ps: hledat praci muzes klidne uz ted :)) Ja bych vyuzil destiveho obdobi k vypilovani CV a ke sberu adres potencialnich zamestnavatelu a co nejdrive to rozeslal :)) I kdyz teda se muzes flakat az do konce zari a 1. rijna naklusnout na pracak a flakat se dal :) Ale nejspis za tebe zaplati jen zdravotko. Jeste by sis mohla nechat udelat dite od multi milionare a pak by sis nekazila postavu v praci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]