Nejste přihlášen/a.
Z dravím ,jak vyzrát na dcery-19a 22let,aby u nich existovalo i něco jiného a ne zapnutý počítač?,?!O víkendu 12hod.denně a ve všední dny např.od 16-22hod.Zákazy p,říkazy nic nepomáhá,díky J
To je sranda, teď Vám budou radit závisláci, kteří nejsou o nic lepší jak Vaše dcery... já jsem na tom stejně, ale už si sem tam umím poručit. Někdy stačí i pohled na polovičku...
Je více možností, jak se tu píše v debatě o závislosti na PC. poradte.cz/...
Najděte jim pěkné chlapce, ono je to přejde. Jen pozor, můžete potom řešit zase jiné problémy. Takže prašť jak uhoď...
odpojit internet?
finanční podíl na placení internetu dle využívaného času?
Teď vážně - asi nic. V tomhle věku s tím nic nenaděláte. Pokud holky studují (nebo pracují) zajisté mají nějaké povinnosti doma - prostě je těmi povinnostmi podělit. Hele holky, jsme tady tři dospělé ženské. ´Doma se dělá každý den to a to, každý týden to a to... tak si to spravedlivě rozdělíme na tři díly.
No a ve svém volném čase at si dělají co chtějí...
To je tezke. Uz jsou dospele...co jim muzete zakazovat?
Jedine zabavit pocitac nebo je vyhnat z domu. Nic jineho, pokud samy nebudou chtit, asi nezmuzete.
Zkuste nektery z programu na omezeni PC. Vetsinou umi omezeni podle casoveho harmonogramu apod.
Google mi poradil jako prvni tento: dobreprogramy.cz/...
Bohuzel vlastni zkusenost s tim nemam, zatim je synek jeste maly
jo, to existuje. Lze nastavit přístup k internetu časově a pod heslem změnit...
ale má to smysl u dospělých děvčat?
Já nevím no. Naší holce je 16, povinnosti si splní. Když dojde s pejskama, umyje nádobí, nemá špatný prospěch a v pokojíku má uklizeno tak na netu taky sedí od nevidím do nevidím. Jenže je doma, v pokoji, nikde se necourá, nepije, nebere drogy, za klukama nelítá. Ten internet je to nejmenší zlo.
+1
Zdravím vemte si od Marenky radu hodne k srdci, uz jsem si vyslechl kupu pribehu co by nekteri rodice dali za to aby jejich dite vysedavalo u pc doma...a duvody byly ruzne, od drog pres utek z domova az po interupci...jak bylo psano je to nejmensi zlo a vazte si toho, je to holt dnesni vydobytek doby komunikovat skrze internet a bavit se tak, travit tak kupu casu...spolecnost a komunikace v ni jako takova se meni...bohuzel k horsimu..Hezky vecer preji.
S pozdravem Adam.
Tyjo presne, nechte je bejt, jste jako moje matka, co mi zakazovala co mohla uz jen proto, ze ji stvalo, ze ona musi jeste udelat to a to a ze ja uz mam vse hotove a tak muzu dle nejakych stupidnich pravidel na PC, zatimco ona se bavit nemuze. Predpokladam, ze holky jejich cas travi na facebooku, icq apod., tzn. vyhledavaji kontakt s lidmi. Byt Vami, taxem naopak rad, ze tohle mnozstvi kontaktu neaplikuji v praxi - tedy mimo domov. A jestli Vas stve spalena elektrina, tak jim to dejte (ale opravdu v objektivni mire) k uhrade. Ale co myslite ze se stane? Zaplati a jedou dal Hlavne jim tam nedavejte zadny programy na vypnuti internetu nebo dokonce PC, to by byla fakt buzerace. To si o tom radsi promluvte nebo se jich zeptejte co tam delaji a zkuste to porovnat s couranim venku do rana, atd. Sice jsou mozna ted domaci putky (ale to je urcite stejne driv nebo pozdeji prejde), ale z pohledu rodice je to dle meho nazoru ta nejlepsi vlastnost, chce-li mit sve deti v poradku.
... buzerovat své vlastní dospělé děti ... kde Ti rodiče jen udělali chybu? ... Zkuste omezit sama sebe a nesedět o PC a travit tady tolik času, ve smyslu jak zakázat jiným aby tu netrávili jejich čas. Nejde vám třeba o to, že časem který tráví na PC obírají vás o čas, který byste mohla trávit u PC Vy, ale nejde to, nebot´je obsazený? Kupte další PC. Na vaše surfování vám stačí stroj za 3000 korun.
Vzhledem k tomu, že jsou dospělé, tak vyrazit z domu a ať se o sebe pěkně starají samy. A jestli i pak budou vysedávat u počítače - to už bude jejich věc.
jen proto, že jsou dospělé tak je vyhodíte z domu, jako ojeté pneumatiky?
Paní nepsala, že by jinak byly dcery špatné, nezdvořilé, nepomáhaly ...
Nikoho nechci vyhazovat jako ojeté pneumatiky. Pokud někdo sedí 12 hodin u počítače, 8 hodin spí, tak mu na všechno ostatní zbudou 4 hodiny - takže ani s tou pomocí doma to nebude tak žhavé. Pokud se budou muset starat o sebe zcela samy, tak jim na ten počítač zbude tolik času, kolik si jej samy budou schopny ušetřit. Dospělý člověk po dvacítce už by se měl pomalu začít starat o sebe a ne se nechat zcela vydržovat rodiči.
Přesně tak s domácností mi moc nepomůžou,máme rodin.dům typu chalupy,králky,kocoura,dva velké psy,malou zahradu se zeleninou,květiny,věčně nevyžehlené prádlo,neumyté boty,vlasy v umyvadle,odličov.tampony po koupelně,zacákané zrcadlo,atd.už jsem z toho vyčerpaná.Pokoj dcer i když je vše skoro nové,psací stůl zavalen vším možným,neuklizené nádobí od snídaně,papírky,prach,sedačka plná oblečení,-ale to nevadí po probuzení se ihned zapíná PC-velice důležité k životu.mějte se, tady je opravdu dobrá rada nad zlato,manžel počítač nesnáší,ale je toho názoru,že nemusí nic dělat,že se ještě naukl.atd,moje mamka-mám být ráda,že nefetují,netoulají se po nocích,,jinak musím říct,že jsou bez problémů,aby to nebyla jen samá negativa.Jana
Jani, neřešila bych počítač, ale to, co teď čtu. Já jsem tohle co poradím udělala naší holce 2* a už stačí udělat bububu a je na půl roku pokoj. To samé jak píšete. Bordel. Hadry (mnou vyprané a vyžehlené prádlo) se válely všude. Na židlích, na zemi, na posteli, papírky, jídlo po šuplíkách, na stole atd... znáte to. Vzala jsem velký černý pytel a se slovy: říkala jsem ti ať si uklidíš, tak ti tedy pomohu, když to nejde, jsem všechno házela do pytle. Jedním tahem ruky věci ze stolu, ze židle, všechno. Zavázala a odnesla k popelnici. Byl to šok, ale účinný.
Kolegyně v práci mi říkala, že takhle vyházela oblečení dospělé dceři z okna v paneláku.
Já sem tky závislej...Nebo takhle...Každej si to myslí. xD...Ale bez počítače vydržím...Takže o to nejde...Ale jak sem četl...Pokud neberou drogy a další hnusy,myslím že nevadí že sedí u PC...Víte...Ono je to brzy přejde...Vím že je to nebaví...Mě tky ne...Jsem na PC od 6 let... Oni ten počítač jednou vypnou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.