Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký příznaky má rakovina slinivky?

Od: vendy* odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jaké příznaky pozorovali lidé, kteří onemocněli rakovinou slinivky?
Kde je přesně bolelo nebo jaké potíže se vyskytli.
Děkuju

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nemoci.vitalion.cz/...

a na netu toho je daleko více, stačí to zadat do vyhledávače

mate59
hodnocení

0x

Můj otec /70/ zemřel na CA pankreasu.Trpíval na problém s trávením,pocit nadmutosti,kupoval si pancreolan,tem mu pomáhal.Když měl silné bolesti v pravé části břicha šel k dr.,vyšetření,rozbory krve ukázali vysoké markery,pak hospitalizace a bolesti celého břicha.Tlumili morfiem,pak umělý spánek a konec.

bg

Vidíte, já měl známého, který trpěl bolestmi v levé části břicha, později mu to střílelo až do levého ramene. Celkové neprospívání, hubnutí. Asi případ od případu.

mate59

Nejhorší je, že vyléčit se nedá.

vendy*
hodnocení

0x
Než obecně na netu by mě zajímaly nějaký konkrétní případy
Přímo od někoho kdo tím trpěl
Myslíte, že by nějaká laboratoř dělala na vyžádání jen pacienta markery na slinivku? Nebo je nutné na toto doporučení

Můžete si zajít přímo do soukromé laboratoře a zaplatit si za jakékoli odběry bez žádanky od lékaře. Musíte přesně vědět, které hodnoty chcete zjistit.

Kdo tím trpěl ti nic nepoví. Rakovinu slinivky lékaři sice léčí, ale nikdy, vůbec nikdy nevyléčí. Nikdy!

pb®

Nebyla bych v tom nikdy nevyléčení až tak striktní. Ano, šance na přežití rakoviny pankreatu rok od diagnózy se počítá v řádu procent a 5 let přežití ještě méně, přestou jsou výjimky, že se na onemocnění přišlo včas (nejspíš náhodou při jiné operaci, když už jsou příznaky, je pozdě) včas se slinivka odoperovala a pacient přežil. Však i u 100% smrtelné vztekliny je zdokumentovaný jeden jediný případ na světě, kdy prokazatelně nakažená dívka přežila.

petera*

@babkazov: Nemáte zcela pravdu. Je-li odhalena včas (a to je právě spíše náhodou při zákroku či nesouvisejícím vyšetření), pak cca 8% procent (v Hopkinsově institutu udávají až 10%) se vyléčí. Ale smutný fakt je, že to je spíše vzácné, a tedy symptomatický pacient již jen hraje o čas.

Petera, já jsem napsala svůj názor. Jestli chcete uklidnit tazatelku, neříkejte to mě, ale jí. Uděláte jí radost.

hodnocení

0x

Moje kamarádka na toto zemřela před 2 lety, bylo jí 55. Vlastně se na to přišlo až měsíc před smrtí a to už měla metastázy. Původně jí léčili asi 4 měsíce před smrtí na vše možné, měla pořád nějaká antibiotika, byla hodně zavodněná... Až jednou šla na nějaké vyšetření a sestra jí pak povídá, že by si měla uspořádat věci, že má rakovinu slinivky a to je vždy konečná. Za měsíc už byla po smrti.

vikend
To neměla bolesti? Nebo ji nedělali ultrazvuk?
mate59

Tento druh rakoviny je zákeřný v tom, že v počátku nejsou žádné příznaky,bolesti,ale když se problém objeví, bývá pozdě.

vikend
Tak zavodnění minimálně poznají dobře na ultrazvuku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]