Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protilatky covid = prodělaná nemoc?

Od: karslo odpovědí: 3 změna:

Zdravim,

mám dotaz, když si nechám udělat test na protilatky na covid (ten jsem vědomě neprodělal) a bude zřejmé podle protilátek, že jsem ho prodělal, tak bude na mě nahlíženo jako, že jsem ho prodělal? (není potvrzeno PCR testem)

Jde mi hlavně o tohle: seznamzpravy.cz/...

Jestli se také nebudu muset testovat atd. Děkuji za odpověď, jestli to někdo řešil.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

v tuhle chvíli ne, protože protilátky byste třeba měl, ale nebylo by možné určit počátek, od kdy. normálně se těch 90 nebo nově 180 dní bere od pozitivního PCR testu.

robot*
Taky by mě to zajímalo. Logicky by to mělo platit i pro lidi, kteří mají protilátky, ale kovid nebyl potvrzen testem. Měl by se stanovit nějaký počet protilátek, podle kterého by to všechno mělo platit.Kdo prodělal kovid, nemusí nutně mít protilátky. Příklad - třeba se stovkou už budu brán jako imunní. Bylo by to fér, ale to už bych chtěl po naší vládě moc...

pb®
hodnocení

2x
Ne, na lidi s protilátkami po prodělaném covidu se nehledí. Možná se dočkáme ochranné lhůty 180 dní od pozitivního PCR testu místo stávajících 90 dní. Ale i s vysokými protilátkami bez PCR máte zatím smůlu. Nicméně situace se vyvíjí, dělají se výzkumy, třeba se za pár měsíců dočkáme i uznání přirozných protilátek. Já 5 měsíců od covidu bez PCR mám protilátky stále v hladině vyšší hodnota protilátek. I když jsem měla minimální příznaky covidu, bez teplot, kašle, jen půl dne trošku bolest kloubů, pár dní zvýšená únava, při které jsem stejně zvládla vánoční přípravy a ztráta čichu. Neznat covid, normálně jdu do práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]