Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Covid - protilátky

Od: bazule odpovědí: 1 změna:
chtěla bych vědět kolik že mám vlastně protilátek když mám napsáno 41,0 pozitivní <7,9
Covid - protilátky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jak mám rozumět číslům, která ve zprávě dostanu?

Výsledkem testu je číselná hodnota (OD ratio), která udává poměr množství protilátek ve vzorku a v tzv. kalibrátoru. Jedná se o kvalitativní stanovení specifických protilátek. Pokud je OD ratio:

. Hodnoty do 0,8 - pak je test negativní.

. Hodnoty od 0,8 až 1,1 znamenají hraniční výsledek.

. Hodnoty nad 1,1 jsou pozitivní.

Výsledky protilátek mohou být udávány také v hodnotách AU/ml. Jedná se o kvantitativně stanovení specifických protilátek IgG proti viru SARS-CoV-2. Pokud je AU/ml:

. Hodnoty do 12 AU/ml - pak je to negativní průkaz IgG, jedinec se s největší pravděpodobností s virem SARS- CoV-2 nesetkal.

. Hodnoty od 12 do 15 AU/ml - pak je to nejasný výsledek, doporučeno opakovat vyšetření s odstupem 1–2 týdnů.

. Hodnoty nad 15,0 AU/ml - pak je to pozitivní výsledek na přítomnost protilátek IgG, jedinec byl exponován viru SARS-CoV-2 (tzv. anamnestické protilátky).

zpmvcr.cz/...

*cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]