Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samotná perla ke koupi

Od: lukas126® odpovědí: 35 změna:
Dobrý den,
nevím už kde hledat, letos slaví mamka a s taťkou 30. výročí svatby, tedy svatbu perlovou. Rád bych mamce zakoupil k výročí perlu. Jelikož jsem student, nechci kupovat nic za několik tisíc. Rád bych pouze obyčejnou samotnou perlu bez jakéhokoliv kovu. Na internetu jsem nic nenašel. Nevíte někdo, kde by se dali perli pořídit, eshop nebo obchod v blízkosti Českých Budějovic, Písku a Strakonic?
Předem děkuji za odpověď

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Perla splněných přání

extra-shop.cz/...

hodnocení

Děkuji za tip, bohužel s tímto produktem….nevím jak to nazvat, přijde mi dost hnusné tu perlorodku usmrtit a pak vyhodit do koše
ladis*

Tak si pak nekupuj perly :)

A prase usmrtit a sežrat ti už hnusné nepřijde?

"...přijde mi dost hnusné tu perlorodku usmrtit a pak vyhodit do koše".

No ale ono to jinak nejde. Když to neuděláte Vy, musí to udělat někdo před Vámi. Na rozdíl od diamantů se perly nedají těžit v lomech.

ladis - Já tazatele chápu. Já jsem vyložený masožravec, ale zabít zvíře bych kvůli tomu taky nedokázal (pokud by mi nešlo o život).

hodnocení

Ano, přesně jako @magdon to mám stejně. @ladis já ty zvířata zabíjet nebudu ani nechci. Když se koupí perla tak nikdo neví zda-li ta perlorodka ještě je nebo už ne. Každopádně nebyla usmrcena jen kvůli mé maličkosti

Kolega by vám řekl : Nechal bych vás půl roku žrát holé brambory. Pak byste to prase uškrtili i holýma rukama...

ladis*

:-D

jojo taky si říkám, ze nechat vychcíp@t hladem ty šampónky by nemuselo být špatný z hlediska genofondu Evropy

protože lidí, co nechávají špinavou práci jiným, a ještě ti se tím pochlubí, rapidně přibývá a obávám se, že to jednou skončí dost nepěkně, a to ani nemyslím, že nás sem přijdou umlátit klackama ty "přítodní" národy ;/))

hodnocení

2x

Zkuste se podívat sem.

17.05.21 18:37
hodnocení

Díky

liska5
hodnocení

0x

Já měla zato, že se do perlorodky vkládají zrnka, která pak ona "v sebeobraně" obalí perletí. Když to jde nějak vložit, tak asi i nějak šetrně vyndat, aniž by ji usmrtili.

007cz

Ale, vždyt jsou to podvodníci. V plechovce je mrtvola naložená v alkoholu a uvnitř korálek.

liska5

Asi mám starou informaci z dob slušných farem. Jestli je to tak, tak se svět fakt v pr..l obrací*alene*

hodnocení

Já viděl video, kde jen malinko pootevřou schránku té perlorodky a perlu vyjmou bez jakékoliv újmy

007cz - No ono je to celkem logické. Živá perlorodka by těžko vydržela v pixle bez vody několik dní transportu. Takže i kdyby tam byla skutečná perla, její vydloubnutí by mrtvé perlorodce už nijak neublížilo.

Jo a když koukám mna tu cenu v odkazu od "juraja", tak to jim buď vypadla nula, nebo ten korálek není ani skleněný. *smich*

A ještě jeden postřeh - na obrázku z odkazu je sice jakási škeble s perlou, ale nějak mi tam chybí tělo perlorodky. Ať už živé, nebo mrtvé. Proč nakládali mrtvou prázdnou škebli s neživou perlou co lihu? Řekl bych, že tady něco nehraje. ;)

007cz

Svět je relativně v pořádku, liško.;) Je to jen takové "štěsticko z pouti za kačku", to tu bylo vždy a někomu to možná udělá radost, za ty prachy no nekupte to.

liska5

Jen se ten korálek z pouti nesmí jmenovat pravá perla. V Polsku jsem taky viděla umělej jantar ve specializované prodejně jantaru.

007cz

Máte pravdu liško, ale v tomto případě snad nikdo nemůže věřit v pravost šperku v ceně 4 piv. ;)

72mona
V tom odkazu je psáno, že je perlorodka uložena v roztoku alkoholu a vody. Kopíruji: Perlorodka je uložena v konzervě ve speciálním roztoku z alkoholu a vody...
Ta už fakt nežije. ;) M.
ladis*

Perlorodka říční se dožívá až 150 let a může produkovat až 20 perel najednou. Pamatuji si, že jsem kdysi nějaké v ruce měl, ale v současnosti je to ohrožený druh.---

Perlorodka říční žila již ve středověku poměrně hojně v čistých potocích vysočin a hor na území Čech, Moravy a Slezska. Vybírání perel bylo v rukou vrchnosti a poddaným byl lov perlorodek přísně zakázán. Perlový pych se trestal pranýřem, oslí jízdou i peněžitými tresty, nařízení Švihovských z Rýzmberka v 15. století hrozí samozvaným lovcům perel dokonce šibenicí. Perlorodky se prohlížely opatrným pootevřením lastur, tak, aby nebyly usmrceny. Pytláci a žoldnéři však na perlorodky nebrali žádné ohledy, rozřezávali je noži nebo trhali napůl, podle Bohuslava Balbína byly takto na mnoha místech perlorodky za třicetileté války žoldnéři zcela vyhubeny. V 18. století se sběr perel přestal vyplácet, během 19. a 20. století byly perlorodky ohroženy hlavně znečištěním a regulací vodních toků.

hodnocení

0x

Tak samozřejmě že je to fejk.:)

No nezlobte se na mne, ale při té vaší odpovědii sem si vzpoměl na některé americké studenty.

Otázka? "kde se bere kuřecí maso do haburgrů"?

A pomalu polovina si myslela že roste na stromě, nebo se pěstuje v laboratoři.:-D

Jinak, můžete kouknout třeba zde. Můžete k ním dostat i certifikát pravosti.

perlycz.cz/...

doplněno 17.05.21 17:22:

Koukám že už tu stránku zde dal magdon

hodnocení

0x
K té perle splněných přání: já to dostala darem a moje maminka také. Já,jako pošuk přírodofil- jsem ji neotevřela a ani se na to nechystam, takže se chudák louhuje už přes tři roky v alkoholovém roztoku (no,asi bude malinko na mol *smich*). Maminka si ji otevřela a umístila do řetízku. V příloze reálné foto po otevření.
Samotná perla ke koupi
hodnocení

Děkuji za foto a informaci
Nemáte za co ;) Vůbec jsem Vám nepomohla *smich* Ale jen pro ilustraci, že uvnitř "nějaké maso" je. Nevím,jak moc je to živé či mrtvé a nehodlám to zkoumat ;) Přeji pěkný den.
ladis*

Vam nejakej chlap mušle jo? To vypada jak <|>

to je z toho obchodu nebo odjinud?

@ladis zcela výjimečně jsem nerozluštila Váš šifrovaný vzkaz *smich* Ale pokusím se odpovědět. Nedostala jsem to od chlapa,ale od sestřenky. A ano,ptala jsem se jí, kupovala to na nějakém webu,kde mají zboží z Číny,snad postovnezdarma, říkala.A ano, ne nadarmo se často o dámském podvozku mluví jako o mušli *smich2*
ll

*ee* Takže je to čínská škeble <~>

Země původu není na krabičce uvedena.

hodnocení

0x

jednotlivý perly v českejch obchodech, jen už předvrtaný, sem přes google celkem lehce našel (použil sem jednoduchej trik hledání přes obrázky), ale...
trochu jinak - dotaz mě zaujal, protože sem si vzpomněl, jak asi nedlouho po Sametovce sem (asi eště spíš za výlohou než na netu) narazil / narážel na zajímavý perlový náhrdelníky za pár stovek (nebo snad tehdy pár pětek) - s perlama nikoli kulatejma, ale nepravidelnejma, a nikoliv přísně matově bílejma (což mi dodneška připadá jako zajímavejší), i takový náhrdelníky za pár stovek (takže asi relativně lacinější než tehdy) se dají na netu najít, ale...
to ale spočívá v tom, nakolik je jistý, že jde o pravý perly (viz níže),
dále sem tehdy zřejmě naivně předpokládal - byly tuším označený coby říční -, že jde o naše tuzemský perly (což by jim v mejch očích přidalo na hodnotě, resp. smysluplnosti), ale to u těch nynějších neplatí, sice sou říční, ale původem z Asie,
poslední ale spočívá v tom, že takovej perlovej náhrdelník (náramek) je možná vhodnější pro mladší holku, než postarší matronu... (to míním naprosto bez urážky, prostě pro mladou holku třeba pod 20, a pro zralou ženskou třeba k 50 se obvykle hodí jiný typy doplňků, šperků...);
k těm celejm lacinejm náhrdelníkům - našel sem pár adres, hned na první ovšem byla varovná poznámka "není povolen k prodeji"- to je na pováženou - proč? (asiže neco nesplňuje - třeba kritéria definice pravý perly?...); tenhle web má i možnost klást k produktu dotazy, třeba by pro tazatele mohlo bejt užitečný, kdyby položil dotaz, co je na produktu problematickýho
kouzelnekameny.cz/...

další weby s obdobnými náhrdelníky už žádný problémy nesignalizovaly... (jen běkdy sou perly provrtaný naštorc místo na dýlku, to mi přijde blbej nápad):
prodejsperku.cz/...
mineral-blaha.com/...
ceske-sperky.cz/...

(tady je zajímavý, že obdobnej náhrdelník je (resp. byl) dražší, ale vysvětlení může bejt ve větších perlách a stříbrnejch sponkách kamenyonline.cz/... )

==
a tady sou ty jednotlivý (provrtaný), za pár kaček kus (platí stejný ale jako výše):
koralky-komponenty.cz/... (tady maji vícero druhů a solidně uváděj t.č. dostupnej počet, k tomu možnost dokoupit další komponenty pro výrobu náramku, náhrdelníku (kdybych chtěl věnovat lacinej originální náhrdelník, šel bych spíš touhle, byť pracnější, cestou, jen je problém, že u většiny typů terel mají k dispozici malej počet ks)
dratky-jvk.cz/... (tady maj jen jeden typ a protože sou nesolidní hovada, nemažou se s dostupnym počtem (zadal sem 50 tisíc, a klidně mi to přistálo v košíku, třeba bych moh zadat i desítky miliónů...; možná nemaj nic, a vše teprve přeobjednaj z Číny...); ale maj zase komponenty pro tvorbu vlastních šperků, možná i něco, co nemá předchozí obchod)

==
no a tady sem se pokusil něco si přečíst k teorii, nějak snad uváděj jiný ceny pro pravý perly, ale moc sem to nestudoval
buka.cz/...

nicméně - vše tři ale bych nebral tak tragicky, asi to pravý perly (byť nejnižší kvality) budou, a může to bejt vhodnej dárek

==
pochopitelně záruka, že při získání perly (pokud to pravá perla je) nebyl zabitej ten mlž, veškerá žádná (hádám, že pokud je perla pravá, půjde o umělej chov - jestli je technologicky a ekonomicky výhodnější vyloupnout perlu, a nechat škebli vytvořit další, vyjde jedna perla na nějakej zlomek života perlorodky, jestli je výhodnější hned mlže zlikvidovat, bude poměr 1:1, ostatně kdoví, kolik perel za život může taková perlorodka stihnout
(další otázka by mohla znít, nakolik sou optimální podmínky chovu perlorodek... (případně nakolik sou optimální podmínky zúčastněných pracovníků, jaká je ekologická zátěž včetně transportu, jaká ekonomická podpora jakýmu režimu se koupí poskytuje...))

==
jinak pozor na to, že na fotce často vypadaj věci jinak než v reálu (ne že by šlo o podvod, tj. nafocený by bylo něco jinýho, vůbec ne, jen si z fotky člověk může snadno vytvořit falešnou představu)

hodnocení

Děkuji za odpověď

já taky děkuju, ne za samotný poděkování, ale za info, že se k vám má odpověď eště dostala, ať už ji využijete, čili nic;
(mimochodem, ta plechovka je i z hlediska vkusu fakt morda..., to leda jako vtip... (nebo test míry kultivovanosti obdarované - pokud neprojeví svoje pocity třeba pár fackama, nebo podobným, byť decentnějším, adekvátním způsobem, je s dotyčnou po této stránce něco těžce v nepořádku...))

(P.S. téměř nepochybně jste si to už našel sám, ale pro jistotu - nejoptimálnější radu, resp. odkaz vám dal juraja® - v tomhle obchodě si můžete vybrat jednotlivou perlu od pár pětek po víc jak 10 tisíc, a to i neprovrtanou (to bych v komunikaci s nima radši zdůraznil), viz perlycz.cz/... (asi jen první 2 strany))

(P.P.S. teda vlastně ten odkaz sem dali magdon® + juraja® (a zaznamenal jste ho určitě, no nic, shrnutí podstatného nezaškodí (třeba se to hodí i někomu dalšímu, jediná samotná perla coby dárek je docela dobrej nápad))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]