Nevíte někdo, proč mají muži Vietnamci dlouhý nehet na malíčku? Sice je to hloupá otázka,ale je to zajímavé..Kdo chodí do obchodu k Vietnamcům, jistě si toho všiml...
Zdravím, je to takový statusový symbol, znamení, že danému se daří, co se práce týče (např. co se týče obchodu) - pěstěný nehet = nepracuje fyzicky, zvládne se uživit jinak.
Někde jsem četla, že podobně funguje v Asii bledá pleť - pokud má člověk světlý odstín pleti, je to "znamení," že je bohatý, protože jenom chudí lidé musí pracovat (a na sluníčku se opálí).
Mě doma tvrdili, že ten nehet mají Vietnamci na kokain a Vietnamci u nás v baru mi říkali, že je to zvyk z dávné doby,když byli někde zavření- nebo ve vězení? Nepamatuju si to přesně,ale že to má právě spojitost s tím, tě nemusejí pracovat, že mají na víc,že jsou bossové. Kde je pravda- nevím, nikdy jsem to blíže nezkoumala už.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.