Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje ten reklamní sloup?

Od: liska5 odpovědí: 6 změna:

Chci na to veřejně nadávat, napsat do novin, ale neznám oficiální název toho monstra, té masivní konstrukce nesoucí cedule s názvy marketů. Další takový stožár s obřími maticemi na ocelových patkách je totiž kousek dál ve stejném nákupním centru. Nejvíc mi vadí, že kvůli němu musela padnout nádherná mladá lípa. Má to nějaký oficiální název, nebo se mám do problému obout s popisem věci. Děkuji, e - liška

P.S. Volím rubriku Nákup v zahraničí, neb se domnívám, že název bude cizí :-D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Reklamní "potvory"se nazývají různě. Jde-li o jednostrannou záležitost, je odvozena od "board": Bill-, big-, mega-...

bigmedia.cz/...

Ve vašem případě pak jde o statickou záležitost (tedy s neměnným obsahem), kde se kupodivu vyskytuje i český výraz "reklamní věž", dále pilon a totem. Rozdíl mezi věží, pilonem a totemem jsem nevstřebal (jestli to nebude tím, že v tom mají bordel i sami výrobci).

prost.cz/...

liska5
hodnocení

Díky, Ampere! Už si poradím a mohu psát ve variantách. Zejména ten pilon se mi líbí. Lidi hned pochopí, protože mnozí tu sdílejí stejný názor na tu obří zbytečnost, kvůli které padl krásný strom.

hodnocení

0x
Některé firmy tomu říkají "totem".
liska5
hodnocení

Díky, Martine. Amper totem taky zmínil. To by chtělo kolem totemu ještě bičem poháněný indiánský tanec těch zaprodanců ze zastupitelstva. Přesunem cukrárny, kavárny, restaurace a obchodů dom.potřeb, drogerky a nábytku... do téhle detašované zóny utrpí centrum. Jsme maloměsto a pro větší věci se navíc jezdí do Polska. Něco tak zbytečného tu nechtěl snad nikdo.

Co si pamatuji, tak při projektování pro Lidl, nebo pro Agip, tomu všichni říkali "reklamní totem", jiný výraz se u těchto typů staveb (a investorů) nepoužíval.
Ano, kolega to zmínil, ale já to nečetl:)
liska5
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]