Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
viz předmět otázky - jak se naučit jíst méně? Přijde mi, že toho jím moc a ráda bych porce zmenšila.
Děkuju za vaše rady
Zdravím
Chcete jíst méně? Zaměstnejte se ! Ideálně mimo domov, např. máte-li zahrádku, nebo vykonáte-li každý volný den nějaký výlet, na nějž si vezmete jen omezenou svačinku a jen nutné množství peněz (např. na dopravu) a jinak např. vyjma pití nebudete nic kupovat. Je to jednoduché, ráno jen něco malinkého do žaludku (aby nebolel jste-li zvyklá snídat, např. 1 rohlík jablko apod.) pak pracovat na zahrádce nebo konat výlet nebo jakoukoli nejlépe externí aktivitu s malou přestávkou na vaši svačinku (žádný oběd) co máte s sebou ideálně až do pozdního odpoledne nebo podvečera. Pak se najíte až večer doma a klidně do syta. Teď samozřejmě někdo poznamená že večeře se má dát nepříteli, jsem opačného názoru. Ráno by se nemělo jíst skoro vůbec nebo velmi málo pak přes den téměř nic a najíst se až večer (ne přejíst) aby se dobře spalo. Zbytek času přes den, vyplnit pohybovou mnoha hodinovou aktivitou tak, aby nebyl na jídlo čas (např. sekáte velkou zahradu apod.) odzkoušeno, kila půjdou rychle dolů.
P.S.
Hodně, zejména žen, například i jedna má známá hubne tak, že zahájí "speciální dietu" což ale znamená že zamění více kalorická jídla za ta méně kalorická , ovšem jak to tak pozoruji moc to nefunguje. Základem je prostě omezit jídlo vůbec a především se hýbat, což je problém protože v dnešní době je žel hodně lidí lenivých přičemž většina si to nepřizná, je prostě třeba skákat běhat lozit po kolenách ohýbat se zaklánět se a to třeba třičtvrtě dne (např. práce na domku zahrádce apod.) přičemž samozřejmě není čas "čistit" ledničku, funguje to zaručeně. Chce to změnit režim, bez toho nepomůže žádná dieta, dejte mi kohokoli kdo má pocit že by měl zhubnout a za jeden dva měsíce bude jako prut bez speciálních diet ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.