Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem zoufalá. Nedokážu sníst cokoliv, aniž bych nepomyslela na to, jak mi naskáče do druhého dne všude akné. A ono mi opravdu do druhého dne naskakuje. Nedokážu se té hrůzy ale zbavit. Jím nezdravě, ale nikterak hrozně, maximálně turistický salám s rohlíkem a donuty s nutellou, ale jen občas. Nevíte prosím co s tím? Psychiatr? Čaje?
Zdravím,
zkuste sem hodit váš jídelníček. U některých lidí akné souvisí spíše s hormony (typicky např. u některých žen před menstruací), u někoho je výskyt akné opravdu spojen s jídlem (např. po větším množství čokolády), proto se ptám na ten jídelníček. Zkuste vypozorovat, po čem vám to akné vyskakuje a holt to nejezte. Pokud nejste schopná sníst nic, co aspoň třeba smoothie, to teď letí? Nebo se opravdu svěřte psychiatrovi.
Spíš panenská hrůza... jsou horší věci na světě. Kluci jsou na tom většinou hůř. Tohle ti ale nepomůže co?
Zkus si rozebrat co ti na tom tak vadí...že se nebudeš líbit? To jednou bude běžné a skoro normální.
Bolest? Většinou to ani nebolí, jen je to nepříjemné. Asi ten psychiatr, protože pokud tě tohle vyvede z míry, tak jak přežiješ zbytek života?
V období prudkého růstu a změni z dětského těla na dospělé je akné docela normální, u někoho nic, u někoho prudká hormonální bouře spustí i kožní změny, zvláště na tzv. "beďary" trpí kluci, ale je to normální a během pár let to úplně přejde a pleť je opět jako zadeček miminka. Dívky se někdy hrozí i nad jediným pupínkem, ale lepší je nechat ho být, pokožku nedráždit, nemačkat, nemazat zázračnými vodičkami. Normálně mýt vodou nebo nedráždivým mýdlem, ale ne moc, pokožka se s tím sama poradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.