Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, moc Vás prosím o radu. Se svým ex nejsem tři roky, ale máme spolu syna, kterého vidí jednou za 14dní. Problém je v jeho chování. Když má dojít k "předání" syna, slyším od ex nadávky, urážky a výčitky že jsem ho nechala. V mé nepřítomnosti mě synovi pomlouvá, myslím že ho chce získat na svou stranu a vyzvídá na něm, jestli někoho mam..Dokonce mi syn řekl, co je to štětka, že to táta o mně řikal! Chci pro syna klidné harmonické dětství, ale on ho využívá aby se mi pomstil. Protože na něj nechtěl platit, nechala jsem si stanovit soudem (vyslechal jsem si opět urážky, že jsem sv.. ho ženu k soudu!) alimenty a je svěřen mně do péče s tím, že návštěvy jsou na naší dohodě. Sama jsem vyrůstala bez táty, proto jsem jim nechtěla přerušit kontakt.Ted mam podezření, že bere drogy. Chová se nepředvídatelně, vypadá jak chodící smrt a on se proti tomu ohradil, že si zažádá, abychom měli syna ve společné péči! Nevím zda se toho mam bát, jestli lze již jeden rozsudek změnit novým, případně jak by soud přesvědčil že je schopen se o dítě postarat (krom plivání dítě ničemu nenaučil). Nejraději bych se odstěhovala (s novým přítelem) a začala nový život. Nevím jestli nějak můžu (příp.jak) zabránit kontaktu syna s otcem. Moc Vás prosím o radu, děkuji
Láska mezi námi nikdy nebyla..myslím že příčinou je to, že se neumí vyrovnat s tím, že jsem ho opustila..záleží mi na dítěti, ne na něm. Děkuji za odpověd
Z toho co píšete - tedy vídání syna na vzájemné dohodě - nemá nikde písemně stanoveno, že to musí být 1x za 14 dní, takže na něj v tomto nemusíte brát ohled, ale třeba navrhnout 1x měsíčně - ročně. Pokud by to chtěl změnit tak musí požádat soud o nový rozsudek v tomto, pokud by např. chtěl střídavou péči (týden s Vámi, měsíc s ním), pak by musel opět rozdodnout soud - pokud se nedohodnete, což nepředpokládám.
Nejlepší asi je kdybyste se s přítelem odstěhovala, v tom Vám ex bránit nemůže. Navštěvovat syna může klidně i tak, bude-li chtít.
Výživné je povinnen platit, pokud mu to nařídí soud - asi v původním rozsudku o tom také nic nemáte psáno, nežli nekonkrétní, že se bude podílet. Pokud chcete nějakou přesnou částku, musíte to řešit také přes soud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.