Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mohu jen na otočku zítra do Polska? chci si tam něco soukromě vyřídit. Mám potvrzení negativní antigením testem z 12.5. 2021. na strankách MZV je to na mě moc složité...
Nerad bych nějaké karantény apod...
pro cestu do zahranici je treba papir na cestu do zahranici, pri testovani vam daji jeden o testovani a je treba rict ze chcete jet mimo CR, na to je papir druhy
S "antigenním testem" (který už máte) vám dají další potvrzení v anglickém jazyce pro zahraničí...měl jste si to vyzvednout u testu...ale v Českém Těšíně minulou sobotu už nikdo z našich na hranici nestál...(při návratu, jak to bylo před měsícem)...
znamena to ze kdyz jdes na testy tak ti daji potvrzeni o tom ze ti nic neni, ty jim reknes ze chces jeste papir na cestovani do zahranici, daji ti i ten a plati ti tri dny , cestovat se da uplne normalne, testa papir je otazka 10 minut, dalsi navody kter jsou otazka minuty zverejnovat nebudu
Dnešní zprávy: Žádné papírování, od pondělí 17.5. ke krátkodobému vycestování /nejsem si jist zda na 12 nebo 24 hodin/ do celkem 7 států včetně Polska stačí potvrzení o 1. dávce vakcíny, které musí být starší 22 dnů. To je ta kartička obdržená při vakcinaci. Je to dohoda těchto vlád a orgány v zemích to znají. Slovensko k tomu ale má ještě nějaké další omezení.
Tak na lince 1221 jsem se dozvěděl že na území Polska při případné kontrole mě umistí do 14 denní karanteny na uzemí Polska hrazenou na vlastní náklady. Tak po tom tedy opravdu netoužím... takže pro normalní lidi výjezd nemožný.( jen na vlastní riziko).. hlavně že tranzit jede a pendleři bez jakýchkoli omezení.
Děkuji
Tak jedině mít ty čerstvé testy. Bydlím u hranic a tady jezdí lidi do Polska i teď něco kupovat.
Zvažuji asi příští týden cestu do Polska do příhraniční oblasti za nákupem a zajímá mne jaká je aktuální situace. Ono se to pořád mění a to co platilo třeba před 2 týdny už nyní platit nemusí a nebo to může být jinak. Nerad bych měl nějaké zbytečné problémy pokud by mne v Polsku někdo kontroloval. Očkovaný nejsem a pokud Polákům stačí potvrzení o negativním testu tak musí to být antigenní nebo PCR? A jak je to v Polsku s respirátory nebo rouškami? Musí se v Polsku používat respirátory nebo stačí rouška a kde všude?
staci test max 2 dny stary ( nebo 3, ted nevim presne ) , tenhle tyden sem byl v PL 4x a nikde zadni cajti nebyli, o tom ze by nekoho poslali do karanteny sem neslysel, max dali pokutu za to ze nemeli testy
v cervenci jedeme k mori na 10 dnu a taky jen s testama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.