Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, co dělat a jak se zachovat.
Po nástupu do nového zaměstnání me zaškoloval kolega - údajně se mu se mnou dobře pracovalo,ale postupně jak jsme se seznamovali začal postupně všechny ostatní kolegy předemnou pomlouvat a vedení atd. a další věc, je to netáhlo,než,aby udělal svojí práci tak se vymluví na nějaký nesmysl a ostatní ji pak musí dělat za něj a ještě to pak vypadá, že se na jeho práci vykašlali oni.
Mě to samozřejmě vnitřne štve ,ale nikdy jsem na to nic neřekl a ani se nepřidal k němu a nepřitakával mu v jeho pomlouvání ostatních a ani ostatní kolegy nepomlouvám.
Po dnešku mi již došla trpělivost, po tom, co si tento kolega netáhlo šel stěžovat, že musel dodělat nedodělanou práci po mě, což není pravda a tudíž lhal našemu nadřízenému a já musel jít z tohoto důvodu na ,,kobereček,,
Zjistil jsem,že mě taky za zády pomlouvá, když jsem se ho narovinu zeptal,jaký má se mnou problém,tak mi nic neřekl.
Jak se tedy zachovat dále v jednání s ním?
Co dělat pro další spolupráci v práci?Na oddělení musíme pracovat spolu dohromady.
Prosím o jakoukoliv radu, nebo zkušenost.
Dobrý den. Od pomluv a lží se držte dál. Nenechte se vtahovat do něčeho takového. Jednejte s ním pouze pracovně, na drby neragujte, nebo rovnou řekněte, že Vás pomluvy nezajímají a nechcete to poslouchat. Ať se věnuje jen pracovním věcem. Pokud ho to neodradí, klidně mu řekněte, ať před Vámi nikoho nedrbe a nepomlouvá. Že to v kolektivu nikdy nedělá dobrotu a že si o každém dokážete udělat svůj vlastní úsudek.
Zažil jsem, co mohl oflákal, za zády mne chodil pomlouvat, viděl jen co mají dělat ostatní co měl dělat sám neviděl... Další věci co prováděl hraničili se šikanou. Zašel jsem za nadřízeným že s takovým člověkem dělat nebudu a že chci přeřadit jinam (jiný kolektiv). Jelikož situace byla opravdu kritická a díky stále větším neshodám a roztržkám na pracovišti došlo málem k ohrožení bezpečnosti , bylo mi vyhověno. Od té doby pohoda, klid na práci bez pomluv handrkování a problémů. Čili řešením je dostat se z dosahu takovýchto osob způsobem, který je v dané situaci možný.
Nevím, jak dlouho tam kolega pracuje, ale taky nám nastoupila taková. Nic s ním neuděláte, bude vždy takový.
Začne to taháním osobních informací, svěřováním drbů (pomluv) o ostatních, říká, jak vás má ráda, za zády vás ale pomlouvá. Ona dělá nejvíc práce, nejlíp, je skvělá, ale hrozně nedoceněná, všichni jí křivdí. Plno prázdných lichotek.
Časem se s každým pohádala (zpravidla když ji dost neoceňoval nebo s ní nesouhlasil nebo jí nešel na ruku). Ze začátku jí všichni zbožňovali, protože všem podstrojovala a lichotila, časem ji všichni prohlédli. Snad to u vás dopadne stejně.
Moje rada? Nejít do přímého konfliktu. Ale já třeba tenkrát šéfovi vyjela, kdo toho v kanceláři udělá nejvíc. To jsem si neodpustila. Naštěstí u nás to jde celkem snadno zjistit ze systému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.