Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze se tohoto zbavit?

Od: medvedek odpovědí: 12 změna:

!den, mám takový problém. Je mi 14, jsem hubený, ale hrozně mě irituje jedna věc. Mám břicho nafouklý jako většíina 40-ti letých mužů (Nic proti). Mám i normální zdravý životní styl. Co mám dělat?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hann
hodnocení

3x

Být tebou, tak se na to zeptám svého lékaře. On tě prohlédne a nějaký závěr nebo radu ti řekne. Možná máš třeba špatné trávení, nějaký lék by to možná upravil. Máš přece nafouklé břicho a to by nemělo být, klidně si tam zajdi, on tě nevyžene ani nebude nadávat.

asd1
hodnocení

2x

Hodně pohybu všestrannýho typu = plavat + atletika např. a k tomu normálně jíst = všechno, od každýcho trochu nehladovět ani se nepřežírat..

medvedek
hodnocení

Sportu mám dostatek, třikrát týdně trénink a plavání+cvičení doma.

asd1

Doma plaveš jo?

Jak vypadá tvůj trénink? Za kolik uběhneš 5 km například? Nebo za kolik uplaveš kilometr?

medvedek
hodnocení

@asd1 ano doma plavám, máme baén. Nevím přesně za kolik zaplavu 1 km. A v běhání mám 12 za 1h volným během. 5 km přesněji nevím.

72mona
hodnocení

2x
Já se taky zeptám. Co děláš, aby "nafouklé" nebylo? Povolené svaly jsou "svi*a". M.
doplněno 12.05.21 22:19: Dobře, tak to řeknu jinak. Povolené svaly na břiše a zádové svalstvo jsou ve většině případů důvodem k "vyvalenému" břichu. Tuk je až na místě druhém. Běh nebo plavání nemá na jejich procvičování příliš vliv. M.
medvedek
hodnocení

Co myslíte tím, co dělám aby nafouklé nebylo.

ladis*
hodnocení

2x

Rekl bych ze se preziras. :) Opravdu je to bricho a ne streva?

uved vysku a vahu.

medvedek
hodnocení

S obojím jsem na tom špatně, ale tak 162 a asi 47 kg. Ano, jsem na tom špatně, já vím.

pb®
hodnocení

2x
Nemůžeš mít diastázu-rozestup břišních svalů? Miminka se s diastázou rodí a ona se postupně se správným pohybovým vývojem stahuje. Někdy ovšem může zůstat, někdy má dítě špatný vývoj, třeba neleze, nebo nesedící dítě rodiče posazují, nechodící drží za ruce, aby chodilo, dávají do chodítka, špatné držení těla (zvlášť hyperlordóza) tomu ještě napomáhá. Člověk má pak vyvalené břicho, ač je jinak hubený. Nevhodné cviky, obzvláště pak ve fitness oblíbené sklapovačky/zkracovačky či prkno diastázu ještě zhoršují a fixují patologický stav. Protože se při nich zapojuje hlavně přímý sval břišní (tvoří six pack), ale ten nejslabší a oslabený sval transversus abdominis, který dělá ploché břicho a úzký pas, nemá šanci se zapojit a posílit, jeho práci převezmou silnější svaly.
medvedek
hodnocení

Nevím, lze s tím něco dělat?

ladis*

Ano. Mas tu odpoved: Být tebou, tak se na to zeptám svého lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]