Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestihl jsem se secist - co delat?

Od: petrz* odpovědí: 36 změna:
Dobry vecer vsem,
zapomnel jsem se "secist" a dnes zjistil, ze uz je pozde. Muzu se zeptat, co mam cekat, pripadne zda se to da nejak napravit zpetne?
Moc dekuju vsem za rady :) Hezky vecer, Petr.

Nestihl jsem se secist - co delat?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

9x
Urcite jste se nesecetl? Nebylo to spis tak, ze jste formular poslal obycejnym dopisem a mozna ho posta doruci, mozna hp ztrati?

hodnocení

6x

No jo, kdo to měl stíhat, když na to bylo tak málo času, že jo. Kdyby to aspoň občas připomněli!

Čekejte tučnou pokutu, údajně až 10000 Kč.

joudic*
pokuta zadna neni, ale je dulezity prvek, kdyby se lidi nebali pokuty, vetsina se jim na to vykasle a scitani bude pro kocku

joudic - To ukáže čas. Moje známá si taky myslela, že pokutu za jízdu tramvají na černo nikdo vymáhat nebude. Po několika letech to skončilo statisícovým dluhem a exekucí.

joudic*
to ale udela jen tykev, mela pokutu a nezaplatila, jeji smula, kapku jiny pribeh

kicune*
hodnocení

6x

Že prý formuláře, které dorazí s určitým nevelkým zpožděním, ještě budou akceptovat. Odešlete sčítací formulář a modlete se ;)

hodnocení

5x
Prý lze stále na poštách zažádat o formulář a sečíst se "papírově".
Ověřeno nemám, zkuste to.
svetandroida.cz/...
Jinak tedy nechápu, jak můžete nestihnout desetiminutový úkon, na který máte více než měsíc času a je to zároveň že všech stran připomínáno...

vida
hodnocení

5x

Dnes bylo ve zprávách, že určité malé zdržení budou ještě tolerovat bez pokuty. Tak hned zítra vše vyřiďte, vyplňte na poště a vhoďte do schránky.

hodnocení

1x

Někteří tady píší, že i přesto, že se sečetli přes internet, tak jim přišlo upozornění, že jim přinesou formulář. Tak já nevím, jestli si trochu nevymýšlí, protože já se sečetla elektronicky a nikdo tady nebyl a ve schránce jsem nic neměla. Takže bych řekla, že ten systém přece jenom mají dost promyšlený. Být Vámi, tak zajdu na místo, kde dostanu ještě ten formulář a urychleně to odešlu. Divila bych se, že by to nešlo napravit. Sice je možné, že na to za dalších 10 let nikdo nepřijde, ale náhoda je "blbec".

Teoreticky se to mohlo stát u těch, kteří se sečetli po spuštění on-line sčítání. Aplikace padla na hubu a jestli se nepletu tak se tehdy objevila zpráva, že se tito lidé budou muset sečíst znovu, protože o ty data přišli. Tak jim třeba pak přišlo upozornění na formuláře.

ne, stalo se to u celé ulice kdy se tak 50% lidí již dávno sečetlo...bylo to vidět i podle rychlosti návšetevy poštaček...my se sečetli...dobře, tak nashle...a jako sorry, když web za nevím kolik peněz neumí vygenerovat potvrzení o odeslání v PDF a napíše mi, že si jedině mohu udělat printscreen...tak to ať se jdou taky v dnešní době vycpat, svoji povinost jsem splnil a víc mě to nezajímá, ať mi to někde dokáže že jsem se nesečetl, když vím, že jsem to v pořádku odeslal

hodnocení

1x

Pokud se někdo nestihl sečíst, má možnost ještě po několik dní to napravit - konkrétně do pátku 21.5. Čím dřív, tím líp.

Stačí se zastavit na poště (která byla okrskovým místem pro sčítání). Slušně poprosit pracovníka za přepážkou o vydání formulářů pro sčítání, zabere to 3 minuty. Pracovník se dotáže na adresu trvalého bydliště, zadá do systému, spáruje s EANem vytištěným na formuláři. Zeptá se, kolik lidí se bude sčítat (z důvodu, že do 5 stačí jeden formulář pro domácnost). Formulář vloží do obálky, oznámí zákaníkovi, aby vyplněný formulář vhodil do libovolné schránky, formuláře předá.

Přestože je velká pravděpodobnost, že žádná pokuta udělována zřejmě nebude, tak kdo se pokuty bojí&nebo nemá peněz nazbyt, za tu půlhodinovou investici to stojí...;)

hodnocení

0x

No zpětně už nic nenapravíte a nesečtete se.

Co můžete čekat? Možná nic, možná pokutu.

toma
hodnocení

0x
Mam stejný problém a věřím ze nejsme sami, zkusim tu poštu a budu doufat
id

Asi bych se pozdě nepřipomínala. Papírový formulář se házel vypsaný v obálce do poštovní schránky. Kde se obálka poděla, že nedorazila, nemáte tušení.

Takhle jednoduché to u nás nebylo. Nejprve týden předem ve schránce lístek - upozornění, že v sobotu 17. 4. mezi 13 až 17 hodinou k nám ČP donese domů sčítací archy. Pokud se nám termín nehodí, nahlásit, přijdou jindy.

17. 4. odpoledne skutečně paní zvonila, archy donesla. Takže je předala přímo do ruky. Žádné výmluvy, že ve schránce nic nebylo, proto neobstojí. Myslím, že to mají takto posichrované, aby se lidé hloupě nevymlouvali. Navíc to prý bylo slušně placené a tak se tedy děvčata činila, aby to opravdu odevzdala každému do rukou, jak měla.

Zkusila bych ještě narychlo vyplnit a poslat. První dny mají být bez sankcí. Potom pokuty až 10.000 Kč.

Zajímalo by mě, co děláte, že jste tak zaneprázdněný a nezvládnete vyplnit pár papírů, na kteroužto činnost jste měl celý měsíc. Lidé na to kašlou, ale jak by se Vám třeba líbilo, když by Vám naopak nepřišla mzda, nebo důchod? S tím, že "oni" zapomněli? Řval byste, určitě. Když něco chci, musím zase něco udělat. Tak tomu bylo vždycky. Jaga.

13.05.21 08:19

Babajaga-*palec**palec**palec*

joudic*
@babajaga ja teda ve schrance nic nemel, jen v lednu mistni zpravodaj a pred 14dny vyuctovani ossz.. a nikdo ani nezvonil, jsem temer furt doma, takze tady se evidentne nepredreli

.Dokonce byli vylepeny cedulky na vchodových dveřích paneláků o doručování sčítacích listů.Nakonec máte intenet, tak jste se mohl sečíst po internetu!To jsou jen bohapusté výmluvy některých osob že jim to nebylo doručeno !

id

@babajaga, @diesel - já nepíši o doručení sčítacích lístků, ale o odeslání ! Tazatel vyplnil a hodil do poštovní schránky. Že nedošlo psaní tam kam mělo, není jeho problém. Již nic nevyplňovat je lepší způsob než na sebe upozornit pozdějším vypsáním a riskovat pokutu.

joudic*
jake vymluvy, nejsem male dite, scitani i vyse pokuty je mi nekde, nepicham u babise vodu do kurat za 12 cisteho.. v panelaku nebydlim a ve schrance proste nic nebylo, tecka

Ale jsi jako malé dítě-jen se vymlouváš. místo říci rovnou se... na sčítání to ne la nic tam nebylo na intwernetu asi taky nic nebylo!

Ale stejně je mi to úplně volný jestli lžeš nebo ne.

joudic*
nescital jsem se schvalne, a psal jsem to uz pred mesicem, tudiz nevim na co bych se vymlouval, stojim si od zacatku za svym.. Ale proste schranka houbeles
13.05.21 13:48

*zed*

liska5
hodnocení

0x

Tyhle věci je potřeba udělat hned první den. Jak se to pak odkládá a odkládá, tak se to nemusí stihnout.. Zkuste to rychle ještě poslat, jakože pošta vázne...

Proč první den, kdy to s nějvětší pravděpodobností nepoběží jak má?
liska5

No tak druhý,... prostě na začátku. Já se sečetla 27.3. a bez problému.

joudic*
hodnocení

0x
ja se nesecetl ani minule a nic ;) bububu

Minule nebyly slibovány postihy letos ano.

joudic*
no myslim, ze taky strasili, pamatuju, ze jsem premyslel o vyplneni, a to bych z vlastni vule fakt nedelal

Myslet znamená NIC NEVĚDĚT !

hodnocení

0x
Nic se 99% nestane...jak jinak si vysvětlit že mě doma otravuji s lístečkem, pak osobně když jsem se secetl online...to je alespoň vidět jaký je v tom zase pořádek, akorát se na tom zase někdo zahojí.

hodnocení

0x

" Co se tento týden objeví ve schránkách, pošta bude průběžně zpracovávat. Ideální by bylo, pokud to tam občané stihnou v úterý hodit, ale budeme tolerantní, pokud ještě v příštích dnech se to objeví ve schránkách,"shrnul."

ct24.ceskatelevize.cz/...

To byste mohl ještě stihnout.

hodnocení

0x

Pokud máte formulář tak ještě stíháte. Sice je po termínu, ale přímo na webu se píše, že listinné formuláře mají delší doběh... klidně ho i teď pošlete.

kare
hodnocení

0x

A teď mi řekněte jak je to možné :)

1) Online sčítání (až na první 3dny fungovalo bez problémů - sečetl jsem se tedy online)

2) pak jsem nalezl sčítací formuláře ve schránce

3) nakonec na mě ještě zvonila komisařka zda se sečtu.

4) neustále běžela reklama v televizi a to jí moc nesleduji.

xxx*
hodnocení

0x
Jsem na tom stejně. Až dnes jsem zjistila, že bylo nějaké sčítání lidu. Televizi nemám, rádio nepouštím, web používám jen naco potřebuji, díky COVIDU už nečtu ani na webu zprávy, stejně mi vše odpapouškují kolegové v práci, ve schránce nic nebylo, jestli byl někdo u nás zvonit... těžko říct, odjíždím z domu brzy ráno, vracím se v noci. Takže teď už to nechám plavat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]