Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odměna covid 19

Od: kamil4 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, mám dotaz ohledně odměny covid 19. Známé má dnes nebo zítra přijít ale bohužel má exekuční příkaz. Vím, že to řešili i ve vládě ale seberou jí respektive odečtou peníze i z této odměny? Myslím si a četl jsem, že na to exekutoři nemají právo. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Myslím si a četl jsem, že na to exekutoři nemají právo.

Nevím jak to ve skutečnosi je. Ale pokud exekutor nemá právo, tak je to škoda..

hodnocení

2x

Insolvenční splátka (srážka) se vypočítává z čisté mzdy. Je-li součástí čisté mzdy i mimořádná odměna za covid (nebo jakákoliv jiná odměna, 13. plat apod.), provede se srážka běžným způsobem (z navýšené mzdy). Zákonodárce nevyloučil tento příjem z exekuce ani insolvence, takže podléhá jak exekuci, tak insolvenci, i když se to může zdát amorální. Můžete zkusit požádat soud o vydání rozhodnutí, že Vám má být vyplacena určitá část odměny. Jedná se ale o nestandardní přístup a nemá příliš silné právní opodstatnění.

02. 02. 2021 insolvencnizona.cz/...

covid odměna navýší váš čistý příjem, ze kterého se vypočte nezabavitelné minimum (dle celkového příjmu a počtu vyživovaných osob) a zbytek bude poukázán exekutorovi na umoření vašich dluhů.

10. 04. 2021 banky.cz/...

youngdwine
hodnocení

0x

Nazdar Kamile, nemusíš se bát, nic ji neseberou *hej*

kamil4
hodnocení

Tak bohužel jí sebrali úplně všechno a nechali čistě jen výplatu. Tenhle stát je opravdu jedna velká zlodějina..holka chudák přišla ke dluhům po otci. A teď jí seberou i odměny na který dře u nemocných lidí.

To je sice "dojemné", ale asi by měla poděkovat svému otci..

Já zase lituji věřitele...nikoliv dlužníka (byť tedy ona slečna či paní za to přímo nemůže).

Dědictví ale mohla odmítnout..a dluhy by neměla.

Nebo je to zase nějak "mírně jinak"...

Kamile,

Tenhle stát je opravdu jedna velká zlodějina
To jí peníze sebral stát? Asi nikoliv. Někomu dlužila, ten dotyčný chce peníze. Zrovna tak, jako to chce každý, včetně Vás. Peníze se musí vracet a plácet.

kamil4
hodnocení

Četl jsem, že vrchní soud a celkově stát měl zařídit, že to nespadá pod mimořádný příjem. Nemyslí na ty lidi, který tyto peníze nutně potřebují.

..tyto peníze nutně potřebují.

a myslíte na ty lidi, co jim dluží?

Pokud to byl dluh po otci, tak mohla dědictví odmítnout. Jinak logicky musí platit.

K dluhu po otci přijde buď jako ručitel a pan otec neplatí, či dědictvím. Ovšem dědictví nemusím přijmout.
Samozřejmě, pokud se jedná o barák, který by se mi líbil a milion dluhu v bance, tak si musím rozmyslet, co se mi vyplatí.
Ale rozhodně za to nemůže stát a jak píše Martin, někdo ty peníze půjčil a teď je logicky chce zpátky. Pokud se za ně nakoupily ptákoviny, třeba vánoce, dovolená, nová televize, protože soused si teď koupil novou, obrovskou, tak to mě ani vůbec není líto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]