Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plytký a přerušovaný spánek, antidepresiva

Od: aaa odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je pravda, nemůžu vůbec spát, spím jen velmi plytkým přerušovaným spánkem, který si ani neuvědomuji. Zažil jste to někdo, jak podařilo se vám z toho dostat? Myslíte, že by mi pomohl cipralex, až by mi zabral? Zkoušel jsem ho brát asi týden, ale rozšiřoval mi oči a působil spíše proti spánku, tak jsem ho vysadil. Tak se bojím, aby to proti spánku nepůsobilo trvale, ani si nejsem jistý, zda mám depresi. Trittico mi neúčinkovalo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, to je závažný problém, který internet nevyřeší - musíte toto říci svému lékaři, který Vám antidepresiva předepsal (on musí najít řešení). Zdravím!

pb®
hodnocení

1x

Nejdřív bych zkusila melatonin a byliny, třeba kozlík lékařský, meduňku, prodávají to i koncentrovanější v kapslích. Před spaním by se nemělo koukat do mobilu, v ložnici žádné zdroje světla, ani blikající kontrolka na elektrospotřebičích, zatemňovací závěsy.

runner*
hodnocení

1x

Me zkusenosti s nespavosti jsem velke. Hodne zalezi jak dlouho vas stav trva, zda si uvedomujete pricinu (prace, stres, umrti). Kratkodoba nespavost se da resit upravou rezimu, spakovou hygienou, pobytem venku, pohybem, bylinkami atd.. vse co ti i zde kazdy poradi. Na dlouhodobou a tezkou nepavost, ktera ti zcela znemoznuje fungovat v beznem zivote tohle ale nestaci. Ta spankova deprivace je tak silna, ze ti znemoznuje pracovat, fungovat v osobním zivote, projevuje se to na zdravi atd. Clovek je tak unaveny ze nemuze ani usnout. Pak jsou na miste leky jako prvni pomoc ale nasledne je treba se vyporadat se situaci ktera toho byla pricinou (treba zmena prace). Tot ma zkusenost. Typ leku nekomentuji, to prenechal vyhradne a jen lekarum.

hodnocení

1x

Proč nespíte? Jestli máte potíže, starosti, stres, úzkosti, měl byste zvážit terapii, která může hodně pomoci.

Cipralex je SSRI antidepresivum, které není přímo určené na úpravu spánku, i když může pomoci. Funguje na úzkosti, deprese.

Na spaní se dávají Trittico (zkoušel jste dostatečně dlouho? neúčinkuje hned), Agomelatin (bere se večer, nutná průběžná kontrola jaterních testů), mirtazapin (často způsobí přibýtek na váze, je nutné si hlídat stravu, ne každý přibírá, znám i hubené s mirtazapinem). Tyto tři bývají nejběžnější léky na úpravu spánku.

Nemáte například spánkovou apnoe? Nechrápete, nesípete? Co byste řekl na vyšetření ve spánkové laboratoři? Potřebujete doporučení od praktického lékaře nebo ORL lékaře. Zajděte si na ORL, žádanku nepotřebujete. mall.tv/... jak probíhá vyšetření ve spánkové laboratoři s přístrojem na doma

liska5
hodnocení

0x

Je Vám 25 nebo 75? Léčíte se s něčím? Jak jste na tom s tlakem? Ví to Váš lékař, že si sám ordinujete léky? Jste ve stresu? Máte starosti? Jak se stravujete? Máte dost hořčíku? Nejíte na noc těžká jídla? Nepijete k večeru moc? Sportujete? Máte dost pohybu venku? Pijete alkohol? Máte klid, dobré lůžko, vyvětráno a tmu na spánek? Nejste v přechodu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]