Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování-stav po

Od: iv® odpovědí: 17 změna:
Dobré odpoledne, ráno jsem byla očkovaná proti Covid 19. Spolu se dvěma spolupracovníky. Všichni máme citlivou paži, nezvedneme ji, strašná únava, chtělo se nám spát, museli jsme po vakcinaci do práce, teď se přidalo motani hlavy, je to v normě? Kdo jste se nechal naočkovat a měl stejné stavy?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Očkovaná nejsem, ale co jsem se bavila s kolegy nebo známými, bolest paže a únava je běžná, proto si také berou po očkování den dva volno. Ono museli jsme do práce může mít za následek těžší průběh po vakcinaci. Po každé vakcíně by měl být člověk v klidu a vyvarovat se fyzické námaze, tahle vakcína má postvakcinační příznaky těžší než jiné vakcíny, proto by člověk obzvláš měl dbát na dodržení klidu. Tak jako při viróze má člověk ležet a být v teple, aby tělo mělo energii na vytvoření přirozených protilátek a boj s virem, měl by být člověk nejspíš v klidu i po očkování, kdy tělo také vytváří protilátky.

liska5
hodnocení

4x

Mně / Pfizer/ nebylo nic, trochu jsem cítila rameno, ségra / Astra zeneca/ měla dva dny něco jako chřipku s bolestí hlavy a teplotou, dcera asi 4 dny ukrutnou únavu. Prý je to v normě. Už jsou fit.

iv®
hodnocení

Mám taky Pfizer. Snad to brzy poleví.

hodnocení

4x
Nic neobvyklého. Únava, bolesti ruky, hlavy, břicha atd. Nejsou vyjímkou i stavy, kdy je člověk na celý den uplně k.o. - hlavně po druhé dávce. Potíže máte řešit s doktorem, nevidím důvod trpět někde v práci. Jinak babička 88let zvládla celkem očkování vcelku dobře, jen s bolavou rukou a únavou.
iv®
hodnocení

Nemůžu říct že jsem trpěla, jen ta únava byla děs už jsem doma a odpočívám.
Dneska mi píchali druhou Modernu a odpoledne jsem byl unavený že jsem sotva udržel oči. Ještě že jsem měl volno. Po první dávce jsem se večer taky cítil unavený ale po druhé to je znát trošku víc.

hodnocení

2x

Očkovali mě před 4 dny (Pfizer). Lehce mě bolelo rameno (nemohl jsem spát na boku). Jinak vůbec žádná negativní reakce ani únava. Dokonce jsem měl druhý den pocit, že je mi líp, než před očkováním. Přítelkyně zazamenala jen zvýšenou únavu a mírný otok kolem vpichu.

Co jsem slyšel, tak problémy jsou většinou po druhé dávce, tak se na to připravím.

hodnocení

2x

Očkování ve čtvrtek odpoledne, do večera jen pocit, že mě píchli. V noci jsem se několikrát probudil, když jsem lehl na levou ruku. V pátek na poklep ruka bolela. V sobutu již nic.

Manželka před 14 dny, tu bolela ruka více, až do neděle.

iv®
hodnocení

Bolest ruky přejde, to vím.. Jen mě zmatlo to motani hlavy, ale léčím se s tlakem takže problém může být v tom

Kamarádka se motala, bylo jí na omdlení, na zvracení a lítal jí tlak nahoru dolu. Ruku musela dva dny mít v šátku, jak strašně ji bolela.

Mně nebylo nic. Ani jsem necítila, kam to píchli. Spíš se bojím té druhé. Ale snad to dobře dopadne.

id
hodnocení

2x

Po první dávce dva dny citlivost ruky a 4 dny děsná únava. Až pátý den jsem si změřila tlak a měla jsem 90/60. Po druhé dávce jen první den tlak v rameni, v noci již pohoda, ale opět se mi snížil tlak.

Takže lidé co berou léky na snížení tlaku, měli by si jej po očkování hlídat.

hodnocení

1x

Mamince 103 let po Moderně nebylo nic.
Mně 63 let se hned po očkování Pfizerem chtělo spát. Druhý den mě bolelo rameno, třetí den nic.
Manželka 60 let očkování Pfizerem - bála se, ale nebylo jí nic, přestože měla po očkování na normální chřipku strašnou reakci.
Prý bývá horší druhá dávka.

riva
hodnocení

0x

Asi jste už covid prodělali. Tehdy bývají nepříjemné příznaky po očkování silnější.

riva a jak dlouho po Covidu, když byl někdo nakažen v březnu 2020, teď očkován, je to stejné, jako když měl někdo Covid v lednu 2021?

Děkuji

riva

Odpovědi jsou v odkaze forbes.cz/.... Takže vše je individuální. Já bych volil očkování i po covidu a se silnějšími vedlejšími účinky bych byl smířen.

iv®
hodnocení

Ano, Covid jsem prodělala v únoru letošního roku, přesto mi bylo očkovat doporučeno.

hodnocení

0x

Osobní zkušenost zatím nemám, ještě na mě nepřišla řada...

Matka asi tři dny zmiňovala bolest ruky. Žádné další projevy. Otec se nechal slyšet, že se měl nechat naočkovat do druhé ruky, protože nemohl spát na svém obvyklém boku. V den očkování tvrdil, že má pocit, že má energie na rozdávání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]