Nejste přihlášen/a.
Očkovaná nejsem, ale co jsem se bavila s kolegy nebo známými, bolest paže a únava je běžná, proto si také berou po očkování den dva volno. Ono museli jsme do práce může mít za následek těžší průběh po vakcinaci. Po každé vakcíně by měl být člověk v klidu a vyvarovat se fyzické námaze, tahle vakcína má postvakcinační příznaky těžší než jiné vakcíny, proto by člověk obzvláš měl dbát na dodržení klidu. Tak jako při viróze má člověk ležet a být v teple, aby tělo mělo energii na vytvoření přirozených protilátek a boj s virem, měl by být člověk nejspíš v klidu i po očkování, kdy tělo také vytváří protilátky.
Očkovali mě před 4 dny (Pfizer). Lehce mě bolelo rameno (nemohl jsem spát na boku). Jinak vůbec žádná negativní reakce ani únava. Dokonce jsem měl druhý den pocit, že je mi líp, než před očkováním. Přítelkyně zazamenala jen zvýšenou únavu a mírný otok kolem vpichu.
Co jsem slyšel, tak problémy jsou většinou po druhé dávce, tak se na to připravím.
Očkování ve čtvrtek odpoledne, do večera jen pocit, že mě píchli. V noci jsem se několikrát probudil, když jsem lehl na levou ruku. V pátek na poklep ruka bolela. V sobutu již nic.
Manželka před 14 dny, tu bolela ruka více, až do neděle.
Kamarádka se motala, bylo jí na omdlení, na zvracení a lítal jí tlak nahoru dolu. Ruku musela dva dny mít v šátku, jak strašně ji bolela.
Mně nebylo nic. Ani jsem necítila, kam to píchli. Spíš se bojím té druhé. Ale snad to dobře dopadne.
Mamince 103 let po Moderně nebylo nic.
Mně 63 let se hned po očkování Pfizerem chtělo spát. Druhý den mě bolelo rameno, třetí den nic.
Manželka 60 let očkování Pfizerem - bála se, ale nebylo jí nic, přestože měla po očkování na normální chřipku strašnou reakci.
Prý bývá horší druhá dávka.
riva a jak dlouho po Covidu, když byl někdo nakažen v březnu 2020, teď očkován, je to stejné, jako když měl někdo Covid v lednu 2021?
Děkuji
Odpovědi jsou v odkaze forbes.cz/.... Takže vše je individuální. Já bych volil očkování i po covidu a se silnějšími vedlejšími účinky bych byl smířen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.