Nejste přihlášen/a.
Pro mnohé to asi bude znít zvláštně, ale už od mala mě to tam táhne. Vím že jsou tam komunisté a tak, ale to u nás byli taky, vláda nejsou všici. Má někdo zkušenost? Nebo radu?
V Číně jsem trávil (a trávím - bohužel teď kvůli COVIDu už 15 měsíců ne...) hodně času, takže konkrétně:
- imigrace prakticky možná není. Čínská ústava sice obsahuje formulaci o udělení občanství, ale v praxi se to neděje. I jako manželka Čínského občana byste měla nárok pouze na právo k pobytu, které vám ale může být kdykoli zamítnuto. Pracovat v Číně pro místní firmu je prakticky vyloučeno, pakliže nedisponujete nějakou tak vzácnou a nedostupnou znalostí, kterou místní nemají (protože jinak mají zadáno zaměstnávat místní, samozřejmě). Takže pro delší pobyt buď jazyková škola či obecně studium, případně pobočka zahraniční firmy.
PS: Je to sice tvrdé a striktní, ale to je také jeden z důvodů, proč je v Číně tak bezpečno - žádné "multi-kulti", ale v podstatě homogenní populace, regulace náboženství (za mě souhlas, doma si dělejte co chcete, ale neotravuje s tím společnost) a tvrdé tresty za drogy. Pamatuji si, jak jsem někde ve 3 ráno potkal v zapadlém parku úplně fascinovanou americkou dvojici, a oni vůbec nechápali. Když jsem jim řekl, že ani policie nemá střelné zbraně, tak mi pán skoro nevěřil Samozřejmě ale, jako v každém velkém městě, kapsáři, podvodníčci atd jsou všude..
Pro pobavení (video, kde jsem natáčel zábavu mladých číňanů vs seniorů - protože staří lidé tam doma opravdu nesedí
@mironela Jasně, klidně napište. Ale asi vám nebudu schopný říct víc, než výše - jiná cesta opravdu není. Do Číny ani nemůžete jet na slepo a hledat práci (to šlo kdysi velice dávno) jako učitel angličtiny - když žádáte o vízum, musíte uvést velice detailní itinerář (kde který den budete), kde přesně budete bydlet, atd. Navíc práce bez adekvátního víza je ilegální a těžce postihována. Ale to je na delší povídání
Kolko mate rokov? 15?
Cesta je studium cinstiny na univerzite a studijny pobyt. Pre zaciatok si spravte pokus, vyberte sa do Madarska na vidiek, ci tam dokazte dohodnut, aby vam dali aspon vodu. Este lepsie do Grecka, nepisu latinkou.
Druhe riesenie je byt tam pracovne, napriklad ked vyrabate elektroniku a chodite dohodnut do tovarne detaily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.