Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct holce že chci abychom byly jen přátelé?

Od: daniel01 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám takový dotaz, nejsem si jistý jestli mě miluje jedna holka, známe se asi rok a posledních deset měsíců se spolu bavíme snad o všem, každý den, jednou se mi s něčím svěřila a já neodpověděl celý den(většinou si totiž odpovídáme maximálně s patnácti hodinovým rozestupem) a hned mi psala jestli se kvůli něčemu nezlobím, nebo jestli kvůli tomu co napsala se s ní už nechci bavit atd. Ale samozřejmě to není tak, že mě spamuje zprávy proč jsem ještě neodepsal, když se stane že si dlouho neodepíšeme třeba ten den, tak se omluví a řekne důvod a obráceně, takže takhle si píšeme brzo ráno do odpoledne a až zase potom k večeru do půlnoci. Jenže párkrát to vypadalo že se s ní bavit už nebudu, no a ona mi začala říkat jak jí na mě záleží a že se jí hroutí svět a že to takhle nechce, a pak se ještě omlouvala za všechno možný, v ten moment jsem si říkal že buď mě miluje, a nebo jí na mě extrémně záleží. Pokud je to to první tak jí nechci ranit, protože jí sice mám rád ale nemiluji, pokud to druhé tak je to v suchu, protože tím pádem se budeme držet jen v přátelské rovině. Takže k dotazu, jak mám poznat co z toho to je? Jak jí říct že chci abychom byly jen přátele i když nevím jestli mě miluje nebo má jen tak moc ráda?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud tomu dobře rozumím, tak se ani osobně neznáte, ale komunikace je písemná (asi přes mobil). Dokud se nepoznáte osobně, tak je to novodobé "elektronické přátelství", kterým si lidé nahrazují osobní kontakt a ta slečna obdivuje (miluje) Vaše písmenka, ale nikoliv Vás. Berte to dál v rovině přátelství nebo se setkejte osobně a potom poznáte více. Zdravím!

doplněno 08.05.21 18:39:

daniel01 - ano, tu docela podstatnou informaci, že se znáte osobně, jste zde neuvedl a to potom mění situaci, resp. radu. Až si spolu zase vyrazíte, tak třeba v hovoru řekněte, že jste rád za takovou dobrou kamarádku, které se v budoucnu budete moci svěřit s tím, že jste do někoho zamilovaný a ona Vám poradí z ženského hlediska. Potom sledujte její reakci - když to ustojí, tak to asi zamilovaná nebude, když začne být nervozní či posmutní nebo se rozpláče, tak je asi do Vás zamilovaná. A kdyby byla zamilovaná, tak proč ji nechcete? Ono to nemusí být až do konce života, ale nějakou dobu to může být hezké.

doplněno 08.05.21 20:05:

daniel01 - nemáte zač. Snad to nějak zdárně vyřešíte.

daniel01
hodnocení

Právě že se osobně známe, to psaní zmiňuji především kvůli tomu že je to teď častěji(kvůli té koroně) a že mi to došlo právě když tohle napsala, jinak se známe ze školy, sice nejsme spolužáci ale když to šlo, tak jsme se bavily o přestávkách nebo jsme na sebe čekaly před školou a pak spolu mluvily nebo si někam zašli. Takže když jsem se zmínil že se spolu bavíme už deset měsíců každý den, tím jsem myslel jak osobně tak i zprávami. Omlouvám se, měl jsem to lépe rozvést
daniel01
hodnocení

Je pravda že máme spousta společných zájmů a taky hodně společného obecně, ale myslím že si zaslouží někoho lepšího jak jsem já, vzhledem k tomu jak na tom jsem psychicky. Pravda, asi první měsíc jsem si od toho něco sliboval, ale později jsem se smířil s tím, že bude lepší když budeme jen přátelé.
A děkuji za radu :)

hodnocení

3x

Když jste za deset měsíců intezivního dopisování, Vy sám nepoznal jaký k Vám má vztah, tak jak to máme z těch pár řádků poznat my? ;) Ale to nevadí, to jen tak na okraj. Já bych té slečně určitě dala jasně najevo, že k ní nic kromě přátelství necítím. Zarazilo mne totiž to, že Vám napsala, že když nemáte čas odpovídat, nebo se Vám nechce, tak Vám napsala, že se jí hroutí svět a tak dál. V "suchu" taková reakce není ani v tom případě, že byste si myslel, že jí na Vás jenom extrémně záleží. Nevím proč by se mi měl hroutit svět, když mi nějaký kamarád neodepíše. *zmateny* Ale chápu, že je dost blbé opačnému pohlaví vysvětlovat, že zrovna s ním nechci žádný milostný vztah, že se s ním sice ráda bavím, ale tam to také končí. Já být na vašem místě, tak jí "bezelstně" napíšu, že jste se nedávno seznámil s nějakou senzační holkou a že jste spolu někde byli a že se Vám strašně líbí a že jste se do ní asi zamiloval. Jestli to s ní "nešvihne", tak je to jenom kamarádka a budete vědět na čem jste. Nic jiného se asi dělat nedá. A pořád je to lepší, než ji udržovat v nějaké naději.

daniel01
hodnocení

Nechtěl jsem psát slohovku, tak jsem to tam nepsal. Jednou jsem jí napsal že by možná bylo lepší kdybychom se už spolu nebavili, měl jsem pocit že se mnou baví až moc často, mě to nevadilo, rád s ní trávím čas ale začala zanedbávat ostatní kamarády(kterých taky dvakrát moc nemá) začal jsem mít kvůli tomu výčitky, tak jsem jí to musel napsat, a ona právě napsala to co jsem psal.
Říct jí že jsem se seznámil s holkou není špatný nápad. Děkuji. :)

liska5
hodnocení

0x

Tak řekni, že nestíháš, protože musíš odepisovat ještě dalším takovým kamarádkám. Jako, že máš holku, to je až moc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]