Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompenzační bonus květen 2021

Od: michalak odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak je to se srovnávacím obdobím pro KB na květen 2021. Chápu že období je přímo předcházejícím tedy únor, březen, duben 2019 nebo 2020.

Ale co dělat v případě, že v roce 2019 jsem ještě v tomto období nepodnikala a v roce 2020 jsem byla už zasažena vládními opatřeními (zavřený provoz) a tudíž nemám v dubnu 2020 žádné příjmy ke srovnání (první KB od 12.3.-30.4.2020 25.000 Kč) nevím zda se započítají do příjmu za duben 2020, pokud ne, tak nemohu dosáhnout na současný bonus na květen 2021. Mohu v tomto případě zvolit libovolné období v roce 2020, kde jsem již mohla opět podnikat a mít tedy příjmy?

děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

p4cis3k
hodnocení

0x
„V případě, kdy se subjekt kompenzačního bonusu podle § 2 stal osobou samostatně výdělečně činnou podle zákona upravujícího důchodové pojištění později než v první den srovnávacího období určeného podle odstavce 3, je srovnávacím obdobím kterékoliv období 3 po sobě jdoucích kalendářních měsíců v rámci období prvních 8 kalendářních měsíců, po jejichž celou dobu byl touto osobou.“
Dnes jsem řešil to samé, podnikám od května 2019, tudíž bych mohl použít jen únor, březen, duben 2020 jako srovnávací období za květen. Psal jsem mail na financak a odpověděli mi viz výše. tzn., že z výše uvedeného ustanovení zákona vyplývá, že jako srovnávací období můžu použít 3 po sobě jdoucí měsíce v rámci období od května 2019 do prosince 2019.
Snad Vám to pomůže.
michalak
hodnocení

Dobrý den,

děkuji Vám za odpoveď. Určitě mi to pomůže.

Přeji hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]