Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doložení Rodného Listu do zaměstnání

Od: loudes1 odpovědí: 5 změna:
Zdravím, chci čerpat otcovskou dovolenou+jiné benefity co nám firma nabizi.Chtějí po mě doložit RL dítěte na naskenování.Problém je,že si přítelkyně nepřeje aby firma měla její údaje a údaje o jejich rodičů.Má na to firma právo popřípadě dá se to nějak udělat formou čestného prohlášení nebo formou fotky a zakrytych přítelkyň údajů,byl by takový doklad platný?Údaje o mě a o našem dítěti mi nevadí.Máte stím někdo zkušenosti,nebo můžete poradit, děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zaměstnanec je povinnen RL pouze předložit k nahlédnutí, nikoliv poskytovat kopii. U nás ve firmě se to řešilo tzv. "hlášenkou osobních změn", kde uvedenou změnu zaměstnanec sám napsal, podepsal a oprávněná osoba poznamenala, že RL ověřila dle předloženého dokladu - tedy rodného listu. Hlášenka se založila do osobního spisu zaměstnance. :)

hodnocení

3x

Zdravím. A čeho se Vaše přítelkyně obává? Zaměstnavatel má povinnost řídit se zákonem o ochraně osobních údajů, takže zneužití se obávat nemusí (zaměstnavatel by se tak vystavil vysokým sankcím). Je celkem běžné, že se dokládá kopie RL dítěte ( bez začernění údajů) když chcete nějaké úlevy atd. na dítě. Není důvod se obávat a nevyhovět tomuto požadavku.

loudes1
hodnocení

No prostě si to přítelkyně nepřeje,kvůli údajů o rodičích,svoje údaje atd atd popravdě mě se taky nelíbí údaje o mých rodicich,ale nak to prekousnu.Ja se jen ptal jestli je možnost že bych to naskenoval/ofotil já a znemožnil přečtení údajů,jestli to bude OK
lamy13

loudes1: Neřešte to. Začerněte vše, co nechcete zveřejnit a předejte zaměstnavateli. Buď to projde, nebo se budete dohadovat.

asd1
hodnocení

2x

Nech tam údaje svoje a dítěte a zbytek začerni (pro skenování zakrej např. lepicím papírkem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]