Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloučení bank

Od: mate2 odpovědí: 12 změna:

Vážení,

chtěl bych Vás požádat o radu. Mám bankovní účet u Raiffeisenbank a také u Equa Bank. Tyto banky se slučují. Klienti Equa Bank mají přejít k RB. Co to znamená? Po sloučení budu mít dva účty u RB?

Předem děkuji za odpověď.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám krapet jiné info Moneta skoupila RFB a stejně tak i Equa Bank.

Moneta se nechala ovládnout Kelnerem, Air bank.

Naopak, Moneta koupila AirBank ale vzhledem k tomu že AirBank má lepší pověst tak převezme její jméno.

Nene, Moneta se nechala ovládnout Kellnerem, kde bude mít kontrolní balík, respektive už ho má. Na druhý pokus mu to vyšlo,jen se toho bohužel nedožil.

Tak ono je to tak že Moneta pohltila kmen Airbank ale platí za to PPF akciemi kde PPF získá nadpoloviční většinu.

PPF do toho dala svoje předražené aktiva, air, zonky, creditas výměnou za kontrolní balík v monetě. Nevýhodný obchod pro monetu a velice výhodný pro ppf. Na valné hromadě to můžou stávající akcionáři zvrátit, protože dojde k výraznému naředěni akcií, ale nepředpokládá se, že se to podaří, ppf již teď má okolo 29% . Já jsem svoji pozici prodal se ziskem, protože tam kde je ppf to vždy smrdí.

jm
hodnocení

0x
Změní se ikonka na výpisu a možná obrázek na webu

hodnocení

0x

Zdravím.
Buďte v klidu, oni vás budou kontaktovat emailem.
Pokud si nebudete s něčím vědět rady, tak na jejich infolince vám milerádi a s ochotou pomohou a poradí :)

mate59
hodnocení

0x

Pár týdnů zpátky jsem přecházel z ING bank z důvodu ukončení její činnosti k RB a starý účet mi kompletně převedli,dostal jsem uplně nové číslo účtu.To samé bylo u Monety,když se sloučila s Wustenrot.Jestli jste klientem RB,múžete požádat o mobilitu a oni vše vyřídí.

joudic*
hodnocení

0x
hm tak a je po vyhodnych vyberech v zahranici, kvuli cehoz jsem si equa drzel... jinak moneta je priserna banka, jsem rad, ze me airbank neoslovila a jako hlavni vcetne hypo mam jinou, kdybych byl klientem airbank, moc bych nad sloucenim nejasal
bank
Po sloučení má být název banky Air? a snad i podmínky budou "airovské" a Moneta nebude ta rozhodující.. *co* nejlépe aby zůstalo z každé banky to lepší pro klienty :)

2222
hodnocení

0x

Taky jsem klientem Equa bank a v RB mám už účet nedávno převedený z končící ING bank a také by mne to zajímalo jak to bude s tím spojováním Equa bank s RB. Prozatím ještě RB neoznámila jak a za jakých podmínek to bude provádět nebo co klientům Equa bank nabídne. Předpokládám, že snad se to dostatečně včas před tím než k tomu dojde dovíme a RB nás klienty Equa bank o tom bude informovat. Prozatím Equa bank funguje tak jak fungovala a nic se nezměnilo. Mělo by to tak fungovat asi minimálně až do konce letošního roku a to slučování s RB by mělo nastat až někdy v příštím roce, ale jak to bude ve skutečnosti a kdy to nastane to je otázkou z prozatím neznámou odpovědi. Doufejme, že RB nám při tom slučování snad nabídne nějaké lepší přijatelné podmínky. Jinak máme vždy možnost to odmítnout, vypovědět účty v Equa bank a bankovní aktivity přesunout jinam do jiné banky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]