Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstoupit od ztracené smlouvy

Od: fana* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám dotaz jsem majitelem pozemku a ty jsem pronajal zemědělskému družstvu. A teďka chci některe pozemky prodat a potřebuju tedy odstoupit od smlouvy. Ale nemohu najit smlouvu. Máte radu co mám dělat? Nejspíš jsem jí ztratil při stěhování.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Vyžádejte si kopii smlouvy od zemědělského družstva. A kdo smlouvu sepisoval? Jestli nějaký právník, tak by mohla být založena i u něho.

Ale k tomu, abyste od smlouvy odstoupil , až tak nutně původní smlouvu nepotřebujete.

wojnar
hodnocení

0x

Tu smlouvu máte určitě v kompu. Pokud ano, pak jezedákům neříkejte, že jste svůj originál ztratil a v souladu se smlouvou jim nájem vypovězte.

lidka*
hodnocení

0x

Jestli se nemýlím, tak daň z nemovitosti z pozemků dřív platil na FÚ nájemce. Tak mne napadlo, jestli byste kopii v příloze nenašel na FÚ u vašeho přiznání k dani z příjmu FO a nebo u přiznání družstva k dani z nemovitosti z pozemku. Poslední šance by byla asi na KN, ale to asi nebude u pozemků založeno. *cteni* Na základě vlastnictví a nebo pronájmu také zemědělci čerpají různé dotace. Takže na KÚ. Ale to by už byla veliká náhoda. *klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]