Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neurol a drogové testy od PČR

Od: andyanpowered odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, beru neurol 0.5-1mg na úzkosti podle potřeby. Tak se chci zeptat jak by to probíhalo kdybych byl testován na drogy policií. Ukazují se benzodiazepiny na testech? případně kdyby se ukazovaly, dala by se tolerovat jejich pozitivita v testu na základě toho že je beru na předpis proti úzkostem?

Ješte se zeptám pro kamaráda. Má ADHD a bere Ritalin 20mg, ale Ritalin se může v testech ukázat jako Amfetamin. Bylo by i v jeho případě možné pozitivitu v testu tolerovat když chodí k psychiatrovi a léky má na předpis?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak hlavně po Neurolu nemáte vůbec řídit, je to v letáku.

daniel91
Během léčby přípravkem Neurol se nedoporučuje kojit. Neřiďte motorová vozidla ani neobsluhujte složité stroje, dokud si neověříte, že lék na Vás nemá tlumivý účinek (nezpůsobuje Vám ospalost, poruchu koncentrace nebo únavu). Přípravek Neurol obsahuje monohydrát laktosy. Tak že řídit může.

Řečeno slovy klasika - Ale Mlho, to už tu víc jak dva roky neřešíme *smich*Nicméně mám pocit, že jste se taky nějakého Neurolu trošku nazobal, nebo nerozumíte psanému textu. Jak si jinak vysvětlit, že sám postujete text, kde se jasně píše ,,Neřiďte motorová vozidla ... ´´ a o řádek níž píšete ,, Tak že řídit může´´ Ona totiž ta věta, začínající slovy : Neřiďte motorová vozidla ´´ celkem jasně a myslím srozumitelně hovoří o tom, že řídit NEMŮŽE. *zed*Pokud Vám to nestačí takto, zkuste se pekelně soustředit a přečíst si (a hlavně pochopit) vyjádření přímo PČR : policie.cz/...

že lék na Vás nemá tlumivý účinek (nezpůsobuje...

To bude zjišťovat jak? Podobně jako opilec po 3 pivech, já to zvládnu, jsem king a nespím? Nebo to bude hodnotit až PČR při nehodě a vyšetřování ublížení na zdraví?

NEsmí!

hodnocení

3x

Tak předpokládám, že konzumenta Neurolu snad ani nenapadne sedat za volant. Pokud vím, je to lék jehož užívání vylučuje řízení vozidla. Totéž Ritalin.

Jinak pokud půjde pěšky a PČR ho bude kontrolovat - napadá mě nejjednodušší řešení - potvrzení od lékaře sebou.

anonymni357

Pokud je tazateli 18 a nedopousti se protipravniho jednani,nikomu neni nic do toho,jestli je pod vlivem drogy,ani policii!

Aha, cize mozet pit aj alkohol (droga) a ked nesposobim nehodu, policiu poslem kamsi? Nepiste hluposti.

anonymni357

Rizeni pod vlivem zakazaneho leku JE PROTIPRAVNI JEDNANI,tazatel se o rizeni v otazce nezminuje,ale uznavam ze me mohlo napadnout,ze mysli rizeni.

Ovlivnila me nedavna debata jinde,kde se ve vyznamne vetsine vyskytovalo presvedceni,ze uzivani drog je zakazane,dokonce trestne obecne.

Jinak je ale ma formulace presna a pravdiva,jen jste ji nepochopil,coz je u vas zrejme jen vyjimka,zdravim.

id
hodnocení

2x

Vy jste pojízdná lékárna. Náš fafmaceutický průmysl z vás musí mít radost.

poradte.cz/...

Moj dojem je, skusa si najst robotu ako sofer. Uplne zly napad.

andyanpowered
hodnocení

Tak pojízdná lékárna :D . jsem normální mladý člověk co léky bere protože musí a má úzkostně depresivní poruchu. Proto ho taky beru v případě potřeby a né pravidelně každý den :)

hodnocení

1x

Léky na úzkost a řídíte? Pak je plná silnice psychopatů, co si honí ego a je nebezpečná.

andyanpowered
hodnocení

Aha takže kdo trpí úzkostnou poruchou, léčí se a chce žít normální život je psychopat :D taky dobrý

Andy an powered.

AN je neurčitý člen a používá se tam, kde podstatné jméno začíná samohláskou. (Pro psychopaty a,e,i,o,u).

Chceš být zajímavej, že si dáváš nick, který ani neumíš napat správně a bojuješ za psychopaty na silnicích.

Jdi spát a vem si neurol :)

Psychopat není nadávka. Taky mohu psát o řidičích s osobnostní poruchou. Je to lepší?

bettinggirl
hodnocení

1x

Tohle by ti určitě netolerovali, tvůj doktor by tě měl poučit o tom, že s těmihle léky nesmíš řídit motorová vozidla atd... a je to samozřejmě i v letáku.

PS: Pokud po Neurolu sedáš do auta, není to úplně OK.

hodnocení

0x

Mnohe lieky obsahuju rovnaku alebo podobnu latku ako drogy (presnejsie lieky sa ako droga zneuzivaju). Test teda moze vyjst pozitivny. S potvrdenim od lekara bude vsetko ok. Problem je ale v inom : ak v praci testuju na drogy, moze ist o pracu nevhodnu pre pacientov uzivajucich lieky ovplyvnujuce pozornost, vnimanie, rychlost reakcie ...

O aku pracu ide?

andyanpowered
hodnocení

Pracuji jako webový programátor, kdyby mi nějak Neurol nějak ovlivňoval reakční schopnosti a vnímání..tak bych se ani neptal. spíš jsem nevěděl jak ti bylo s těmy testy kdyby náhodou. Každopádně děkuji za odpověď

jirib
Se divim,že máš vůbec papíry...

Zaujimave, som tiez web developer, nepoznam firmu, ktora by riesila drogy nejakym nahodnym testom. Ine bolo, ked sa este chodilo do prace, kto bol zjavne "mimo" (alkohol, drogy) na toho volali bezpecaka s trubickou, nech si fukne. Rozumny clovek, ked to den predtym prehnal na vecierku, poslal SMS sefovi, ze si berie den volna a vsetko bolo ok.

hodnocení

0x

Stačí, když lékař potvrdí, že léky máte na recept. Případně u sebe můžete mít potvrzení od lékaře, že léky jsou na předpis.

Když máte úzkosti a léčíte se s nimi, chodíte také na psychoterapii?

K řidičáku - záleží na vyjádření lékaře a na dopravně-psychologickém vyšetření, jestli můžete řídit auto.

doplněno 05.05.21 12:12:

ano, lékař, který léky předepsal, by se měl zeptat na řidičák

asd1

To nestačí. Je nutný výslovný souhlas lékaře s řízením pod vlivem toho léku.

andyanpowered
hodnocení

Díky za odpověď, ano s úzkostmi se léčím už nějakou dobu a na psychoterapii také chodím. beru 3 roky AD Escitalopram 20mg a nárazově ten Neurol když mám silnou úzkost. Takže potvrzení od psychiatra že mám předpis bude asi stačit?

A proč se proboha nezeptáte svého lékaře? Tady nejde o to, že přijdete o papíry, ale že možná někoho zabijete.

asd1
hodnocení

0x

Neurol - pro řízení potřebuješ souhlas lékaře.

Ritalin zákaz řízení.

= pokud nemáš souhlas lékaře s řízením pod vlivem léku, tak bude problém. Se souhlasem je ale určitě lepší "nemít řidičák u sebe" a "najít ho" až po negativním testu na drogy (jinak ti ho seberou do výsledku krevního testu, ale reálně klidně na několik měsíců než se prokáže že to byl lék + máš souhlas lékaře s řízením)

Ale ono je to jedno zda-li seberou hned nebo až po měsíci-do registru řidičů putuje záznam o zadržení ŘP i když toto fyzicky neproběhlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]