Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta (asi) za parkování

Od: stanavaf® odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat na pargraf 125c zákona č.361/2000 Sb. (4,5 zák. č. 251/2016 Sb.) Tak jako tuším, že je to za špatné parkování (doufám). Nevite jaké je rozmezí pokuty?
Totiž lístečku jsem si všimla až cestou z Brna a nevracela jsem se. Tak jen jestli tam zajet nebo čekat na dopis (co pro mě bude levnější)
Děkuji
St.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V níže uvedených právních normách si najděte příslušné paragrafy. Obsahují totiž spoustu odstavců, těžko říct, čeho jste se dopustil.

zakonyprolidi.cz/...

zakonyprolidi.cz/...

mnd®
hodnocení

4x

Až cestou z Brna jste si všimla,že Vám za stěračem plápolá papírek od MP? za pokutu? Pořád lepší jak ,,botičkka,, . Ty byste si asi všimla hned ,snad možná při rozjetí.Co bude levnější? - zajděte tam kde bydlíte na MP a dáte tak dvě stovky a nebo domluva skvěšená hlava a máte klid.aspoň u nás to tak to tak funguje.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Ani jsem nevěděla, že můžu i u nás. Fajn, zajdu.

Pozor! Nejsem si jistý zda pokutu od MP lze platit na MP v jiném městě.. Jedná se totiž o příjem obecního rozpočtu, takže o této možnosti silně pochybuji.

mnd®

Ač proč by to nešlo zaplatit v Plzni a oni si to převedou do Slušovic? Jé to je to blbost.Však to platí podle V.S. - víte co to je? variabilní symbol.A je jedno jestli zaplatím v Praze nebo Zlíně.

Jako, že třeba MP policie v Plzni vyměří pokutu, dodá VS pro MP Brno?

Tomu ale nevěřím...

mnd®

satam: v jisté věci s vámi nesouhlasím,ale jak byste potom chtěl vymáhat pokuty z jiného státu když ne z jiného kresu?

mnd®

milane ale na tom dokumentu je např, to číslo toho dokumentu a té posléze složenky a oni to podle toho spárují dohdromady...

mnd, přiznám se, že jsem dlouho nedostal lístěček za stěrač, ale domnívám se, že je to předvolání na vyjasnění domnělého přestupku. Určitě tam nebude zapsaná složenka, ani výše pokuty. Ta se rozhodne až po jednání a posouzení okolností. Takže se domnívám, že nelze řešit přestupek z města Brna v jiním městě, třeba v Lázních Bohdanči.

@mnd: MP Brno to může udělat stejně jako Carabinieri z Itálie. Od těch dostanete doporučený dopis s vyměřenou pokutou a účtem v italské bance a zkuste ji nezaplatit. Ve finále se nedoplatíte, což vám tady potvrdí i pár rádců.

A vzhledem ke znění dotazu bych se na místě tazatelky snažil to opravdu vyřešit telefonicky, třeba i s případnou nízkou pokutou. Výměr a složenku vám MP Brno mileráda pošle.

A nakonec: Pletete si tzv. "kukačku" - oznámení o dopravním přestupku a předvolání k projednání za stěračem - a tzv. "zeleňák" - blok na pokutu na místě nezaplacenou, který dostane spolu se složenkou řidič, který je ochoten zaplatit, ale nemá peníze. Podotýkám, že ten "zeleňák" pochází z dob mé aktivní služby a postupem času se to mohlo změnit.

hodnocení

4x

Na tom lístečku by mělo být razítko i s kontaktem. Tam je třeba zavolat a zeptat se.

Dotaz je natolik obecný, že z něj nelze zjistit, o co se jedná.

§125c z. č. 361/2000Sb. O provozu na pozemních komunikacích (PK) obsahuje 10 odstavců, z nich většina má spoustu dalšího členení. Obsahuje prakticky všechny přestupky v provozu na PK a odpovídající sankce.

§§ 4 a 5 z. č. 251/2016Sb. O některých přestupcích pak opět v celkem 10 odstavcích mluví o přestupcích proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě a o přestupcích proti veřejnému pořádku.

Z toho bohužel opravdu nelze zjistit, o jaký přestupek se konkrétně jedná.

doplněno 04.05.21 18:27:

Diskutovat s člověkem, který hned v prvním příspěvku do té diskuze se mnou jedná arogantně a snaží se mě napadat a ponižovat, je pod mou úroveň *nene*

mnd®

satam: na co by se ptala když bude postupovat podle pravidel města Brna a ne vesnice? Četl jste toto? -

Jak postupovat:

- upozornění za stěračem:
k projednání přestupku by se měla do 5 pracovních dnů dostavit osoba, která uvedené vozidlo na místě zaparkovala, (den, kdy byl přestupek zaevidován, se do lhůty pěti pracovních dnů nezapočítává).
Pokud vám uvedený časový úsek nevyhovuje, můžete si ho jednou prodloužit maximálně o dalších deset následujících kalendářních dnů, a to zasláním žádosti prostřednictvím e-mailu nebo datové schránky.
Další Vaše žádost o změnu termínu již nebude akceptována.
Pokud se ve stanoveném/domluveném závazném termínu nedostavíte, bude celá záležitost postoupena příslušnému správnímu orgánu.

Jaké doklady si vzít s sebou:
– platný doklad totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas)
– platné oprávnění k řízení motorových vozidel (řidičský průkaz)
Kam se dostavit:
do 1. patra budovy v Křenové ulici č. 4, Městské policie Brno, Jednotka projednávání přestupků.
Způsob platby:
– hotově
– kartou
– dodatečně na základě vydaného příkazového bloku na pokutu na místě nezaplacenou (pokud u sebe nemáte platební kartu ani dostatečnou finanční hotovost, mějte na paměti, že pokuta musí být uhrazena do 15 dnů – buď v hotovosti opět na Jednotce projednávání přestupků (Křenová 4, 1. patro), nebo bankovním převodem. Údaje potřebné k uskutečnění bankovního převodu (číslo účtu a variabilní symbol) jsou součástí příkazového bloku na pokutu na místě nezaplacenou.

Na vesnici a ve městě to funguje jinak.Nebuďte bývalej policajte tak chytrej a nemlaťte taty furt nějakýma paragrafama který stejně nefungujou.Dííííky.

...By se měla...

hodnocení

3x

Je těžké sdělit, kolik dostanete, jen kolik můžete dostat. Viz

Osobně bych nečekal, došel pokorně na služebnu, pokud to byla městská a s omluvou a pokorou to řešil. Často se odchází s nízkou pokutou.

hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x
Listek za stěračem jsem měl jednou kdysi dávno. Kupodivu se nějak ztratil, už ani nevím jak a nikdo nikdy se neozval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]