Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, četl jsem článek o autorských právech na youtube. Psali tam, že to, co použijete ve svých videí musí být vaše tvorba nebo k tomu musíte mít pobvolení. Ovšem, pochybuji, že všichni ti youtubeři k tomu mají práva a ještě navíc na tom vydělají? Je tu něco, co mě minulo? Nebo se to opravdu jen neřeší? Děkuji moc. Jsem zvědav na vaše odpovědi
Nerad bych někoho udával a možná tato otázka vyzněla možná moc - no že jsem proti tomu. Vůbec ne, jen mě to zajímá. Někdo třeba říkal, že aby mohl pustit cizí video na youtube (ve svém videu), musí ten obraz převrátit. To se opravdu smí? Ten člověk má statisíce odběratelů, proto mě to zaskočilo.
Začněte tím, že si přečtete autorský zákon, kde je popsané, co je a co není autorské dílo a v jakých případech se do autorských práv zasahuje a naopak co je povolené. Není to dlouhé.
Například jsou povolené přiměřené citace. Takže pustit si ve svém videu část cizího videa nemusí být vždycky porušením práv. Na druhou stranu, pustit svévolně upravené video (třeba převrácením) porušením práva býti může.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.