Dobrý den, často se mi stane že když mám nemstruaci tak hrozně páchnu, je to nepříjemný mě a určitě i ostatním kteří mi to neřekli. Rada jako umýt se mi nepomůže, umývám se, měním oblečení, sprcha několikrát denně, po vonavce je to ještě horší, jako bych se neumyla a jen se navoněla. Takhle jsem nesmrděla ani když nám v baráku netekla 3 dny voda, normálně ani nějak často neměním oblečení, když jdu mezi lidi tak si vždy beru čistý, ale když jdu se psem tak mam třeba i tričko delsi dobu, takže to není že bych páchla furt. Naopak mimo menstruaci si říkám že jsem na tom dobře ze se nepotim, v mládí jsem měla co dělat abych zvládla hygienu, večer sem si umyla vlasy a ráno byly jak od oleje, ale ted když to mam je to hrůza.
Myslím, že svoje tělo znám lépe než lékaři. Pokud chce být v dnešním systému zdravotnictví zdraví, tak prostě svoje tělo poznat musí, jinak spadne do spárů lékařů, kteří nemají jediný zájem člověka vyléčit, jen ho léčí a vytvářejí z něj pacienta, kterým člověk ale vůbec být ve většině případů nemusí.
Bavím se, jak zdejší rádci mužského pohlaví (edit: koukám i ženského pohlaví) neumí pochopit význam toho, na co se tazatelka ptá.
Tak pro všechny, řeší, že jí smrdí pot, jakože v podpaží, nebo prostě na těle. Nikoliv, že by smrděla tam dole nebo že by si nevyměňovala pravidelně vložky a stará krev na vložce zapáchala.
Co se týká potu, tak hodně to ovlivňuje to, čím se stravujete. Zkuste změnit jídelníček, vynechat nezdravé rafinované cukry, průmyslově zpracované potraviny plné konzervantů a stravujete se více celistvě: fitros.cz/... Pach potu se vám nezmění ze dne na den. Také to chce dodržovat pitný režim, aby pot nebyl moc koncentrovaný a pravidelný pohyb.
"Zápach během menstruace je naprosto normální,” říká gynekoložka Jennifer Landaová pro Huffington Post. Během vašich dnů se z těla vylučuje nejen krev, ale také tkáň z dělohy a případně i bakterie. Zápach je často nejsilnější na začátku nebo na konci cyklu, kdy krev proudí pomaleji a bakterie tak mají více času se rozkládat. novinky.cz/...
Dobrý den, pokud je to "sladký" zápach, tak to budou zřejmě ty bakterie. Lékař by měl (asi po stěru a vyhodnocení z laboratoře) napsat vhodná ATB a problém zmizí. Doma to sama neodléčíte. Zdravím!
Pánové, kteří nikdy nemenstruovali, jsou zase nejchytřejší. Je to normální, menstruace smrdí! Je to rozkládající se sliznice a rozkládající se krev. Můžete zkusit menstruační kalíšek. Nejvíc bude menstruace cítit z vložky.
nnff - je zajímavé, že menstruující tazatelka toto neví. Asi je někde chybka.
martinaaa
Nekolikrát se mi stalo že jsem to měla a nebylo to tak hrozný, ale někdy to zase hrozný je. Fakt je možný že je to jídlem. Problém je že mě páchnou i trička.
Nevím čím to je. Já nemám nijak víc vyvinutý čich, ale menstruující ženu v blízkosti vždy poznám. Takže to budete mít třeba stejně. Záleží kolik vašich blízkých to cítí. Třeba jen vy. Proto vám to neřekli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.