Nejste přihlášen/a.
zdravim, asik cca 5 měsicu mam na holeni nohy flek cca 2cm nezvětšujese ale při zahřati svědí, když si na to šahnu jde vidět že to misto je prokrvene ,kdyz jej lehce prejedu tak ziska stejnou barvu okolni kuže jen do okamžiku kdy se vmžiku prokvi to misto, dalsi věc je že to začalo tim že me to misto svedilo citil jsem pod kuzi na hmat jakoby pohybujici kulicky tak jsem si strhl chlupy od svědivosti z toho mista asik okruh 5cm ale už dorostli vidno na foto,nevim jak to popsat, momentalne když se toho dotknu citim jakoby tam byli vystouple dražky svědi pri masirovani ci mazani,jednu tu dražku jsem předtim odškrabl a zustala mi podni svědiva krvava ryha ne hluboka jen povrchni po te vystouple dražce , to byl jen pokus co je přičinou jinak neškrabu to vubec bo vim že bych mohl dostat infekci nedej bože. myslel jsem zda nejde o svrab nevim z čeho xd jsem četl že mužou dělat pod kuži cesticky,ale mam to 5mesicu na jednom miste nikde nerozlelzle a to se toho neustale dotykam, proto se ptam o co by mohlo jit drži to tvar už 5 měsici nic to neděla obcas se to lehce zmenši jen na chvili a pak se to opět vrati po namazani kremem spatky do cca 2cm fleku. poradite mi? prosim jaky krem či jinou pomoc,rikal jsem si zda by třeba nepomohla betadine mast. posilam fotku děkuji předem za připadnou radu
Může to být kožní plíseň. Zkuste Clotrimazol déle a soustavně. Koupele v růžovém roztoku hypermangánu. Nebo aspoň potírat jablečným octem. Omezte sladkosti, cukr ve stravě. Doporučuje se stejným zároveň potírat i mezi prsty na noze. Mast Betadine asi ne, ta je na bakteriální infekce. Většina kožních problémů má příčinu vnitřní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.