Dobrý den, chci se zeptat: pracuji na HPP ( hlavní pracovní poměr) se 40ti hodinovým týdenním úvazkem. Kolega má úvazek 10 hodin týdně + dohodu o provedení práce. Byl jsem jako vedoucí mimo a tak kolega učinil rozpis směn. Směny typu : Ranní, Odpolední,volno ( ranní 7 hodin, odpolední 7,5 a volno 0 hodin ). Celkem odpracuji cca 135,5 hodiny za měsíc. Čili nenaplním úvazek 40 hodin týdně nebudu mít splněn fond měsíční pracovní doby ( 160 hodin) a NEVYDĚLÁM ani na slanou vodu. Jak se mohu bránit? Zaměstnavatel mi již rok nedal výplatní pásku... Za rady děkuji.
Nedostáváš dost platu? Tak přejdi na jinou práci, nebo jinou firmu. (nebo se zeptej kolegy jak je na tom on a co on pro to dělá a co si o tom myslí...), zkus se zeptat Šéfa o kratší úvazek= stihneš to= dostaneš ty peníze a poku ne najdi si novou práci která tě bude bavit a budeš vydělávat doufám, že jsem pomohla
no v prvni rade bych se zacal zajimat o tu vyplatni pasku, a hned potom o to, jestli za me takovy zamestnavatel vubec odvadi zdravotni pojisteni. co mate psano ve smlouve? uvazek 40h tydne a fixni mzdu?
vbhcf
Co zaměstnavatel odvádí nebo neodvadi mu může být jedno. Jeho může zajímat jen to, jestli je přihlášený. A jinak - na vyplatnich paskach trvat, bůhví, co ve skutečnosti zaměstnavatel přiznává. Takže jednou, až budou tazateli počítat důchod, může pěkně zaplakat. Já bych dávno hledala normální práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.