Nejste přihlášen/a.
dobrý den, plánuji koupě domu...nebudu mít celou hotovost, potřeboval bych si od banky půjčit...Nemám s půjčováním žádné zkušenosti, proto se ptám..
Pokud si půjčím např 2 miliony, existují banky u kterých mohu splatit úvěr dříve než bude dohodnuto? Jedná se mi o to abych neplatil pokutu za ´´dříve splacení´´
díky moc za radu
V téhle situaci jsem já. Jsem členem družstva, které má půjčku, hypotéku nebo jak se tomu správně říká. Členové družstva splácejí družstvu formou nájmu. Mám nějaké volné peníze a tak jsem měla představu, že svůj díl vyplatím najednou. A ono to není tak snadné, jak jsem si to představovala. Banky jsou rády, že mají pravidelný, předpokládaný přísun peněz a o takové rošády nestojí.Když jsem slyšela o složitém jednání a o sankcích ve výši 6%, vzdala jsem to. Nevím, jestli to mají všechny banky nebo jen některé, kde to lze zakotvit do smlouvy. Potřebovala jsem si tiše pofňukat, protože peníze jsou na účtu, bez zhodnocení. Nejsem finančně vzdělaná, abych je rozumně investovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.