Dobrý večer, včera jsem měla přednášku v rámci studia psychologie a na závěr jsme si udělali s paní doktorkou relaxaci online. Jednalo se o odsun všeho, co nechceme pryč a poté jsme měli "odejít" tam, kde to máme rádi, po čase jsme se měli vrátit zpět plní energií, odpočatí a šťastní. Probíhalo to v pohodlném sedu se zavřenýma očima. Můj dotaz je ten, že po této relaxaci mě začala bolet záda a to od krční páteře po plotýnky. Cítím, jako by se vše povolilo. Máte někdo s tímto zkušenosti? Děkuji
Záda a psychika je známá propojenost. Stres stahuje jemné svalíky kolem páteře .Ta se pak někdy až blokne a z nedostatečného uvolnění a potažmo prokrvení, bolí. A náhlé uvolnění paradoxně může zády "pohnout". Typické stažení je u trapézových svalů. Proto taky masáže a pod.
Jen nerozumím:... od krční páteře po plotýnky...Když ploténky jsou mezi všemi obratli.
hannah
Bederní páteř, nedopsala jsem to. Děkuji za odpověď. Záda mě bolí teda neskutečně, takže jsem si říkala, v čem tkví tajemství mé bolesti.
liska5
Jste asi dost sugestibilní a nechala jste na sebe relax opravdu působit. S některými to ani nehne. Odmítají se tomu poddat, jelikož tomu ve své racionalitě nevěří.
Chtělo by to elektrickou dečku a lehnout na ni na tvrdší matraci. Dobré spolknout dva Guajacurany, co se berou na úzkost bez předpisu. Nebo kousek /1/3/ prášku na spaní, ale před tím se srovnat na lůžku. Případně Mg a nějakou tu meduňku si dát po nějaký čas na noc...
Asi je paní doktorka dobrý psycholog, ale neví nic o fungování svalových skupin. Když moje cvičitelka něco uvolní, tak vzápětí dodá, že uvolněné to nechat nemůžeme, nedělalo by to dobrotu, ale je třeba uvolněnou oblast zase zaktivovat.
Jsem matkou a i tchýní fyzioterapeutky. Když mívám tyhle problémy, mám cvičit uvolňovací cviky. Je potřeba zobnout prášek proti bolesti, aby se drobné sválky okolo páteře uvolnily a nebyly v křeči. Těch cviků je hodně a je nesmyslem je tady rozepisovat. Pohledejte si na Jůtubu vídea i s výkladem. A záda si uvolněte. Váš problém nebude v ploténkách, ale v drobném svalstvu okolo páteře, které neovládáme vůlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.