Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad z relaxace

Od: hannah odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer,
včera jsem měla přednášku v rámci studia psychologie a na závěr jsme si udělali s paní doktorkou relaxaci online. Jednalo se o odsun všeho, co nechceme pryč a poté jsme měli "odejít" tam, kde to máme rádi, po čase jsme se měli vrátit zpět plní energií, odpočatí a šťastní. Probíhalo to v pohodlném sedu se zavřenýma očima.
Můj dotaz je ten, že po této relaxaci mě začala bolet záda a to od krční páteře po plotýnky. Cítím, jako by se vše povolilo. Máte někdo s tímto zkušenosti?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Záda a psychika je známá propojenost. Stres stahuje jemné svalíky kolem páteře .Ta se pak někdy až blokne a z nedostatečného uvolnění a potažmo prokrvení, bolí. A náhlé uvolnění paradoxně může zády "pohnout". Typické stažení je u trapézových svalů. Proto taky masáže a pod.

Jen nerozumím:... od krční páteře po plotýnky...Když ploténky jsou mezi všemi obratli.

hannah
hodnocení

Bederní páteř, nedopsala jsem to.
Děkuji za odpověď. Záda mě bolí teda neskutečně, takže jsem si říkala, v čem tkví tajemství mé bolesti.
liska5

Jste asi dost sugestibilní a nechala jste na sebe relax opravdu působit. S některými to ani nehne. Odmítají se tomu poddat, jelikož tomu ve své racionalitě nevěří.

liska5
hodnocení

0x

Chtělo by to elektrickou dečku a lehnout na ni na tvrdší matraci. Dobré spolknout dva Guajacurany, co se berou na úzkost bez předpisu. Nebo kousek /1/3/ prášku na spaní, ale před tím se srovnat na lůžku. Případně Mg a nějakou tu meduňku si dát po nějaký čas na noc...

hannah
hodnocení

Moc děkuji za rady. Myslela jsem si, že se ani pořádně neumím uvolnit, očividně tomu tak není...

pb®
hodnocení

0x
Asi je paní doktorka dobrý psycholog, ale neví nic o fungování svalových skupin. Když moje cvičitelka něco uvolní, tak vzápětí dodá, že uvolněné to nechat nemůžeme, nedělalo by to dobrotu, ale je třeba uvolněnou oblast zase zaktivovat.

hodnocení

0x

Jsem matkou a i tchýní fyzioterapeutky. Když mívám tyhle problémy, mám cvičit uvolňovací cviky. Je potřeba zobnout prášek proti bolesti, aby se drobné sválky okolo páteře uvolnily a nebyly v křeči. Těch cviků je hodně a je nesmyslem je tady rozepisovat. Pohledejte si na Jůtubu vídea i s výkladem. A záda si uvolněte. Váš problém nebude v ploténkách, ale v drobném svalstvu okolo páteře, které neovládáme vůlí.

hannah
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]