Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepodmíněný příjem vs Důchod - rozdíly

Od: marekk odpovědí: 2 změna:
Zajímalo by mě, v čem spočívá rozdíl nepodmíněnýho přijmu a důchodu. Právě jsem na to narazil na internetu a četl jsem, že časem se budou muset důchody zrušit kvůli zadluženosti státu a dále klesající porodnosti a stárnutí obyvatelstva tak by mě zajímalo, když zavedou univerzální příjem pro všechny tak jestli to bude obyvatelům stačit na nájem a obživu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co sem někde četl, tak s ním trošičku koketují i Piráti. Ale nějak víc sem se o to nezajímal.

pirati.cz/...

piratskelisty.cz/...

Upozornění: Text je výstupem zájmové pracovní skupiny, neodráží oficiální stanoviska strany ani její aktuální volební program. Motivem následujících úvah je navrhnout realistickou "cestovní mapu"pro zavedení a financování nepodmíněného základního příjmu (NZP) v ČR.

doplněno 01.05.21 04:01:

Bože já jsem v*l. takhle naletět*zed*

Je před volbama že?

No a co uděláme, jak na někoho ukázat, nebo upozornit.

Taktně se na něco zeptáme. Třeba: "Nepodmíněný příjem a důchody. "

Nu a lidé jsou zvědaví a začnou se o to začnou trošičku zajímat.

Zadají do googlu heslo "Nepodmíněný příjem a důchud"a co google najde?

Piráti chtějí zavést.

Piráti chtějí zdražit

Piráti chtějí zvednout daně, zavést nové

Piráti chtějí zrušit min. mzdu

atd...atd...atd...,

Tak to prrrrr. vás teda volit nebudu.*stop*

kepler*
hodnocení

0x

Zatím je to ještě nerealizovaný sociální experiment, o kterém přemýšlí pár zemí v EU. Nepodmíněný příjem by sice zajistil nějaké přežití nepracujících, ale výše důchodu nikdy nedosáhne a v tom je ten vtip. Stát ušetří. Zřejmě v tom hraje hlavní roli výše výdajů státu, potažmo jeho ekonomiky. Moc tomu nerozumím, ale domnívám se, že lidé s nepodmíněným přímem budou bydlet v holobytech apod. Vlastně to má nahradit sociální dávky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]