Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký tlak a nástup do zaměstnání

Od: hansikii* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat zdali někdo nemá zkušenost s nástupem do noveho zaměstnání a s problemy s vysokým tlakem. Dnes jsme si byl nechat udělat výpis zdravotní dokumentace a moje praktická lékařka mi zam napsala hypertenze - vysoký tlak (mám poměrně velikou nadváhu a jsem stresař) . Příští týden s tímto výpisem jdu za podnikovým lékařem, který mi má dat potvrzení o zdravotní způsobilosti k výkonu povolání - jedna se vesměs o kancelářskou praci, kdy někdy budu muset vstupovat do kolejiště. Mylsite ze to bude problem? Nerad bych o tuto pozici prisel poté, co jsem absolvoval přijímací řízení. Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že byste s tou "poměrně vysokou nadváhou" měl něco dělat...

hansikii*
hodnocení

Na tohle jsem se neptal. Je mi líto, že jsou mezi námi tací, kteří nejsou dostatečně bystří, aby to pochopili.

A jen tak mimochodem já s tou nadváhou něco dělám a mohu tvrdit, že i úspěšně.

hezký den

Čím více budete úspěšný se svým zdravím, tak tím více uspějete v zaměstnání bezestrachu z vyhození k vůli zdraví.

Ptáte se na věc, kterou může posoudit pouze ten podnikový doktor.

Je to 50:50

hodnocení

3x

Ve Vašem věku by měl tlak v klidu být kolem 120/80. Váš je opravdu vyšší. Ale může to být právě tím stresem - něco se mění, jdete někam, kde nikoho neznáte...máte třeba obavy už z toho podnikového lékaře.

Jinak na dráze jsou prohlídky přísnější. Vnuk pracuje jako výpravčí. Musel jet z Pardubicka až do Brna, kde prý ČD mají svého speciálního lékaře. Prošel v pohodě.

Na rady ostatních ohledně regulace váhy reagujete značně podrážděně. Nikdo Vás nechce urazit. Ale pochopte to: se ztrátou kil se budete cítit líp, budete ohebnější, pohyblivější. Tlak se sníží. Zvláště když, jak píšete, máte tu nadváhu velikou. Ve svém věku byste se také mohl už zajímat o ženy. Ale jen málokterá má zájem o muže s velikou nadváhou.

Udělejte to pro sebe, dáte mi časem za pravdu. Takhle se řítíte zcela zbytečně k invalidnímu důchodu. To by nebyl ten správný cíl. Dejte se do toho, zbavte se zlozvyků v jídle, zhubněte a uvidíte, že uskočíte i před Pendolinem. ;) Jaga.

hodnocení

2x
Vysoky tlak souvisí s nadváhou a taky ze stresem. Stres pomine, tlak klesne. Pri nadváze je ale třeba změnit životosprávu, protože nadváha je civilizační choroba a vysoký tlak je varování. Pak přijde cukrovka, artróza a další nemoci způsobené nevhodnou stravou. Ovšem chápu, že doktoři neléčí, ti jen udržují nemocné na živu, aby jim mohli prodávat drahé léky. A pro mnoho lidí je jednodušší je vzít si tabletku než se vzdát různých nezdravych dobrot. Takže vysoký tlak je jen začátek.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jste stresař, tak vysoký krevní tlak může být jen tzv. syndrom bílého pláště (obava z lékaře) a doma už bude tlak normální. Doktorka sice zapsala, ale léčbu asi nepředepsala, tak by to nemuselo být tak hrozné. Až půjdete zase k lékaři (asi na "persku"), tak se musíte uklidnit. Jinak pro vstup do kolejiště potřebujete mít hlavně v pořádku zrak a sluch. Zdravím!

hansikii*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Lékařka mi sdělila, že se na budoucím psotupu domluvíme až po nástupu do zaměstnání, ale zmiňovala se o holtru, který by mě měl monitorovat.

Zkoušel jsem měřit tlak v domácích podmínkách asi před týdnem a hodnoty byly v 90% v normě, tak uvidím jak se vyjádří podniková lékařka. Zrak a sluch mám v pořádku, takže snad tu "stopku" nedostanu :)

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Faktem je to, že cca po 45-50 letech věku se začíná pomalu u většiny populace zvyšovat k. tlak. Záleží na tom, zda máte tlak zvýšený, nebo vysoký či hodně vysoký. Pokud vám vaše PL na tlak napsala léky, pak vám léky tlak srážejí na správné hodnoty= jste léčený a neměl by být pro výkon povolání problém, pokud nenapsala, je to stále ještě v normě, i když třeba u horní hranice normálu, takže také by to neměl být pro zaměstnavatele problém. Ida

hansikii*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Dnes jsem u lékaře naměřil tlak vysoký 150/100, v průběhu minulého týdne při samoměření mi vycházely hodnoty podstatně nižší. Jsem mladý člověk, je mi 25 let.

Co si vzpomínám, tak jsem měl zvýšený tlak již od dětství, pravděpodobně teď dokšlo ke zhoršní vlivem mé špatné životosprávy. Uvidím jak se vyjádří podniková lékařka, ke které jdu na vyšetření o zdravotní způsobilosti. Snad to nebude problém. (Samozřejmě s tím tlakem nebo spíš špatnou životaspravou něco aktivně dělám).

vip1970
hodnocení

0x

Jsem ten samý případ,nevím už co mám dělat,při preventivní kontrole u závodního lékaře mně byl zjištěn vysoký tlak.Dostala jsem neschopenku,byly mně vyměněny léky, dokonce jsem měla i TK holter,ten byl v normálu,ale bohužel jakmle jdu k lékaři,tak mně tlak vyskočí a to mám od paní doktorky černé na bílém,že mám syndrom bílého pláště,ale jakmile se dostanu do ordinace,je to zase v háji, a to opravdu na nic nemyslím,ale jakmile tam vlezu tak mně začne bít srdce a tlak jde nahoru, Při domácím měření je tlak v normě ,zapisuji ho každý den a to je v pohodě.Na tohle je už snad opravdu jedině nástup do blázince,nebo nevím,Jsem tady z toho doma úplně nešťastná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]