Nejste přihlášen/a.
Nechte si předepsat Magnosolv. To je lepší varianta hořčíku. Právě, když jste vyřízený, tak ho budete mít málo. Obecně tohoto prvku vzhledem ke způsobu stravování máme nedostatek. Nebo si kupte Mg s vit. B6. Je to v jedné formuli. Taky chroupejte mandle, jezte hořkou čokoládu / tu ne před spaním/ a banány. Tam je ho dost. Na usnutí se doporučuje metoda 478. Na 4 doby nádech, na 7 výdrž a po 8 dob pomalinký výdech. Sníží to nasycenost krve kyslíkem a ovlivní mozková centra.
Mandle jsou tučnější, na noc nevhodné. Banány sladké a vydatné, tloustne se z nich, na noc určitě ne.
Říkám, co bych udělala, jako první, než bych šla k lékaři. Upravila si životosprávu a konzumovala potraviny s vyšším obsahem Mg, což představují např. mandle, kakao či banán. Nepíšu před spaním, ale mít je v jídelníčku. Tazatel píše, že uléhá vyčerpaný, kdovíjak se stravuje. Další příčiny jsem zatím vynechala. Je jich moc, ale tady bych začala.
Problém s usnutím v neznámém prostředí je poměrně častý, ten se po nějaké době obvykle srovná "sám".
Problém je to časté buzení a krátká celková doba spánku. Podařilo se Vám vysledovat, proč se často budíte? Podle mne v tom nemusí být jen cizí prostředí, problém může spočívat i v nedostatečné funkci některého orgánu apod.
Poměrně časté jsou např. časté močení nebo hlad před spánkem.
V prvním případě může pomoci pít více ráno + přes den a večer + v noci jen málo (v noci vůbec). Někteří lidé se snaží dodržovat poslední jídlo v 17 či 18 hodin, ale chodí-li někdo spát později než v devět hodin, může to moc dlouho. Jiní se zase před spánkem potřebují trochu najíst (pochopitelně ne např. bůček).
Zkusila bych napřed výše uvedené, teprve potom bych sahala k doplňkům stravy nebo k práškům na spaní.
Mám vyzkoušeno, u mne funguje:
Metoda 4-7-8
Americký lékař Andrew Weil představil metodu, která zaručuje rychlé usínání. Metoda pomáhá zklidnit mysl a zpomaluje srdeční frekvenci. Je jednoduchá a naučit se ji může úplně každý, protože k ní vůbec nic nepotřebujete.
Stačí vám pohodlně ulehnout a dýchat v intervalu 4-7-8. Pomalu se nadechněte nosem a počítejte při tom do čtyř. Následně na 7 sekund zadržte dech a během 8 sekund vydechujte pusou. Několikrát opakujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.