Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upozorneni na konec platnosti op?

Od: bauerlukin® odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, jde nastavit upozorneni na blížící se konec platnosti obcanskeho průkazu, např. na email nebo formou sms? díky předem

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

2x
Jakoukoliv událost či upomínku lze nastavit na mobilu - kalendář. M.

hodnocení

2x
Tyhle věci mám v google kalendáři. Výhoda je,že to nemusím přepisovat ani v novém mobilu. Ono se to nezdá - ročně zaplatit odpady, pojištění, občanka, řidičák, technická, blokové čištění atd. Je spousta věcí na které člověk nesmí zapomínat a elektronika je super pojistka. A hlavně u věcí s delším obdobím. Řeči některých rádců o předcích jsou mimo...

liska5
hodnocení

2x

Ve svém dlouhém rodinném kalendáři si udělám fixem značku OP. Pokud je to v roce příštím, tak taková data eviduji na té poslední stránce, co se bude převádět. Prostě postaru, nezávisle na elektronice.

No jo ale dnešní maldí na starou klasiku jako kalendář a nedej bože ještě záznamní koukají jako na vykopávku.Prostě toto je pro ně makačka na bednu, když se nedokáží jednou ročně podívat na kartičku OP na její platnost!

hodnocení

1x
Chudáci naši dědové a jejich předci, i někteří naši rodiče dříve, před léty... mobily a podobné věci nebyly, max tak zapsat do papírového kalendáře a přepisovat do nového na Silvestra.. takže všichni "museli" mít problém s propadlými doklady... A teď to máme vše zařízeno "BEZ" myšlení i myšlenek, dokonce bez návštěvy školy, už delší dobu...hlavně neztratit mobil a Google
72mona
No tak já používám i papírový kalendář, ale předpokládám, že mobil mají všichni. M.

Nyní "skoro"všichni, ale poukazoval jsem na "chudáky"před třiceti a více léty, před sto lety třeba...v devadesátých letech analogový mobil měli jen ti nejbohatší, v kufříku a pouze na volání, žádný kalendář...jak asi pamatovali na platnost dokladů...

Nebo další typy...

liska5

Naše babička měla v paměti telefonní čísla na každého člena rodiny ještě v 90ti.. Když jednou nešťastně spadla, ještě ze země nadiktovala kontakty svým zachráncům, aby nás přivolali. Takynosím velké množství údajů a dat v hlavě. Paměť se tím cvičí.:-D

hodnocení

1x
Jak je výše poznamenáno...
Google kalendář, vpravo dole klikni na +, vyber si třeba PŘIPOMENUTÍ, vlož připomínku, vyber den - kdy připomenout, případně v OPAKOVÁNÍ zvol co chceš, já jsem popsal VLASTNÍ.
Vyber si týdně, měsíčně, ročně, příp. dny v týdnu, konečný den či počet vyskytů.
Nezapomeň kliknout na HOTOVO!
Upozorneni na konec platnosti op?
Upozorneni na konec platnosti op? #2

asd1
hodnocení

0x

Ano jde, nastavíš si filtr který ti to k určitému datu pošle *smich*

a taky cestovního pasu, řidičáku a dalších dokladů, které považujete za důležité ;)

hodnocení

a kde se ten filtr nastavuje?
01.05.21 09:05

V hlavě!

hodnocení

0x

Google kalendář

joudic*
hodnocení

0x
nejlip to funguje na urade, pane mate uz rok proslou obcanku
hel*
A co se stane-jaká je sankce za propadlou občanku?
hel*
Je vůbec nějaká pokuta? Třeba řidičák je bez problému znovu prodloužen po platnosti i po roce.
joudic*
proc pokuta, dokonce mi s tim prepsali motorku, ale mel jsem sebou i pas, kde sice neni adresa ale stary OP ji stacil

hodnocení

0x

Já už řadu let používám starší aplikaci " budík" od Martina Marka. Je podobný diáři od Googlu, ale má výhodu, že funguje i bez Internetu. Lze u něj nastavit spouštění po zapnutí PC, takže Vám připomene vše potřebné při každém startu počítače. Má sice pár záludností (musí být otevřený vždy jen jednou, jinak dělá neplechu, je nutné ho ručně zavřít před ukonšením Windows...), ale je jednoduchý a když se ho naučíte správně ovládat, tak nemá chybu. *zdravi*

Netuším ale, jestli lze použít v mobilu *zmateny*.

doplněno 30.04.21 14:11:

Ten název "budík"je trochu zavádějící. Budit sice asi taky dokáže, ale v 1. řadě je to diář se vším všudy.

Jo a ta verze v odkazu je novější, než mám já, takže možná bude fungovat trochu jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]