Nejste přihlášen/a.
Jakou bys chtěl pomoc. Blokni si ho a vytentuj se na něj. Pokud nemáš obchod proč bys nějakou věc bral zpět? A i obchody to mají tak, že zákazník pošle zboží zpět a až pak zákazník dostane peníze. Žádné na dobírku, žádné předem.
Hlavně se neboj! Odepsal bych mu jedinou věc - pokud má dojem, že byl podveden, nechť se na kriminálku obrátí a ty jí rád poskytneš veškeré informace. Ale pokud svého jednání nezanechá, obrátíš se na policii ty, aby prověřila, zda se kupující náhodou nedopouští křivého obvinění, stalkingu, nebezpečného vyhrožování apod. (je to sice blbost, ale kupující dle všeho nebude úplně chytrej).
Každopádně vezmi jed na to, že tě žádná kriminálka NEVYŠETŘUJE. Panáček by na tebe musel napřed podat trestní oznámení pro nějaký trestný čin, policajti by to dál řešili pouze v případě, že by tam bylo podezření, že jsi ho podvedl apod. Prostě to jenom zkouší!
Samozřejmě, že jsem nikoho nepodvedl, to bych mu přece nenabízel vrácení zboží, když se mu to nelíbí, není spokojený může vrátit to je bez problému, nechci si zbytečně dělat problémy a starosti, to že je hulvát , tak na tom nic nemění , že by neměl vyhrožovat, vysmívat se, a jiné tyto praktiky, nabídku ode mě dostal, to že si vymyšlí a lže , to je mi fakt líto.
Ja si myslim, bude to profi podvodnik. Nieco si objedna a potom to hra na "poslite polovicu penazi naspat" alebo vam pride na dobierku tehla.
Neviem presme, co sa predavalo, v akom stave to bolo. Ak ste poslali primerane opotrebovanu, ale funkcnu vec, to, ze sa mu nepaci, je akurat jeho problem, riesenie mal navrhnute, boli ste ochotni na vymenu.
Vyhrazky ignorujte, cislo zablokujte.
Jakože profi podvodník bude něco na bazaru kupovat s platbou předem nebo na dobírku, pak si nechá poslat půlku peněz a bude se snažit prodat nějaký starý krámy a teprve dobrým prodejem se dostane do plusu? To asi těžko, to by byl fakt profík
Úplně ignorovat a pokud jsi mu opravdu dodal předmět prodeje, tak se vůbec nezabývat ani nějakýma nesmyslnýma kecama o kriminálce (tu by zaajímalo leda to, kdybys mu místo zaplacenýho iphonu poslal šutr). Ty jsi mu z dobrý vůle nabídnul možnost vrácení zboží a následné vrácení peněz. To se mu nelíbí. No tak ať si trhne. Hlavně mu neposíllej ani korunu, jinak to, co jsi mu prodal, už nikdy neuvidíš...
Dobrý den. A Vám to nepřijde divné? Proč byste měl být zloděj? Necháte se takto vydírat a zastrašovat? Prokazatelně bych mu napsala, že pokud není se zbožím spokojený, ať ho zašle zpět. Vy si zboží překontrolujete a pak mu pošlete zpět peníze. Pokud se mu tento způsob řešení nelíbí, je to jeho problém. Uložte si písemnou komunikaci a hlavně mu žádné peníze neposílejte předem. Myslím, že byste přišel o peníze i o zboží.
Pokud nepřistoupí na Vaše řešení, pak má smůlu. Ať Vás v tom případě přestane obtěžovat a vyhrožovat..Vy se nemáte čeho bát! Chtěl jste to řešit, on o to nestál..Tečka!
Hlavně na to nepřistuppuj, jinak, přesně jak píše kapkanadeje, neuvidíš ani prašule, ani zboží !
Láďo, znovu opakuju, HLAVNĚ SE NEBOJ ! Ty jsi mu řešení nabídl, ale on si nesmí diktovat podmínky! Vůbec na to už nereaguj, neodepisu, zablokuj si ho. Nestane se vůbec nic, on z tebe jenom zkouší vytáhnout nějaký prachy zpátky, o nic víc tu nejde.
Tak počkej dvě hoďky, během nich NIJAK nereaguj a následně mu napiš přesně následující : "Dobrý den. S ohledem na Vaše neustálé výhrůžky a křivá obviňování, jsem byl nucen podat na Vás trestní oznámení pro podezření ze spáchání přečinu podle §353 a §345 Trestního zákoníku. Orgánům činným v trestním řízení jsem současně předal kompletní obsah naší komunikace. S ohledem na zahájené šetření s Vámi s okamžitou platností odmítám cokoliv dalšího řešit, vyčkejte prosím, až budete kontaktován příslušným oddělením Policie ČR a své vyjádření k celé věci poskytněte rovnou jeho pracovníkům. Děkuji za pochopení."
A pak ho prostě blokni.
Nedá mi tak musím polopatě! Nebuďte z něj připosranej!SMS a další písemné projevy protistrany uschovat, pokud máte MT kde lze i záznam hovoru-ten pak taky!
JInak jak myslíte že to bude pokračovat pokud byste přispěl na jeho podmínky? Nepošle nic,bude mít zboží i část peněz navíc ,od Vás a byde vysmátej jak lečo! Jednoznačně jste mu sdělil ať danou věc zašle zpět a po kontrole z Vaší strany mu vrátíte peníze.Nesouhlasí? jeho problém!Nemá žádné páky jen blufuje kriminálkou-tam by jej poslal do někam tím spíše, ža asi nejde o extra sum tedy o sumu nad trestný čin (nevím jestli ještě do hranice 5000 nebo až 7000kč!)
Coby, nabídku jak to řešit dostal, dál nereaguj. Vůbec. Pokud ti pošle doporučený balík tak zkontroluješ obsah, když bude OK tak mu vrátíš prachy. Pokud ne tak snížíš o poškození.
Dobírku nepřebírej, nejspíš by tam byla cihla. Vrátí se mu zpět, jeho blbost že to posílal jinak než měl.
Policie se neboj, on jen kecá. A pokud na ní dojde tak bude řešit jeho (stalking, pomluva, podvod apod.).
Takovíto lidé počítají s tím, že jejich protistrana se bude bát problémů a zkouší co mu dovolíte Buďte neoblomný + jednejte přesně dle poslední rady p.Jezevce! Jinak, pokud mu pošlete polovinu peněz zpět-nepošle NIC a již vůbec ne na dobírku. Bude spokojen s tím co od vás dostal navíc-má zboží co chtěl a ještě polovinu z toho co za něj dal se mu vrátila!
Láďo, on na žádnou Policii nepůjde! On to jenom zkouší! Kdyby jim tam popsal, že si něco objednal, dostal to a když nebyl spokojen, nabídnul mu prodejce možnost vrácení peněz po zpětném zaslání, tak ho pošlou do pr****, protože tam absolutně není co řešit!
Neřeš to a nestresuj se zbytečně. Kriminálka nic nevyšetřuje a ani nebude, on tě jenom straší. Musel by na tebe podat trestní oznámení a vyšetřovalo by to běžné obvodní oddělení policie, a jenom kdyby to byl tvůj prokazatelný podvod. Tak se tomu zasměj a ani mu neodpovídej. Pokud ti to po předchozí domluvě nepoškozené vrátí /bez svých podmínek a vyhrožování!/, můžeš mu vrátit peníze. Ale nemusíš. Nebo balíček ani nemusíš převžít. Pokud jsi mu tedy poslal něco, co chtěl a na čem jste se domluvili, pokud jsi nepodvedl ty jeho. Tak ať se ti daří! A dej vědět.
Buď je to podvodník a nebo se už při koupi někdy spálil a bojí se, že po odeslání zboží, už své peníze neuvidí. To už je jeho problém. Na to ale nehleďte, postupoval jste správně jako každý jiný prodejce. Na výhrůžky také nedejte. Ono takové chování člověka dost rozhodí, ale neustupujte mu, a nebo ať vám zboží přiveze osobně, má-li strach. Veškerou korespondenci si ponechte.
Ze začátku mi tvrdil, že to není to co on očekával, tak jsem mu nabídl ať to vrátí že v pohodě a že se omlouvám za komplikace, a pak to všechno začalo, jeho výhružky, vysmívání se a tak dále, z mé strany bylo a je vše v pořádku v tom mám svědomí čisté , jen mě zaráží , že existují takoví lidé, sama zlost , takže tak.
Pokud šlo o soukromý prodej už nepotřebné věci, nemáte povinnost přijmout "věc" zpátky a vrátit peníze. Napište kupujícímu, že jste chtěl být vstřícný, ale pokud on nehodlá spolupracovat, nehmíníte s ním dále ztrácet čas.
Ať si nechá "věc", Vy si nechte peníze. (A policie se nebojte, kupující jen "straší", ví, že na Vás nic nemá.)
Nic ve zlém, ale jak to tady čtu - máte skutečně čisté svědomí? Váš nepochopitelný strach z policie totiž naznačuje něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.