Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trpím samomluvou?

Od: nedyv odpovědí: 4 změna:
Dobrý den a ahoj všem. Omlouvám se, jestli jsem to napsala do špatné rubriky, ale nevěděla jsem kam otázku mířit. Teď k věci. Trpím samomluvou a to už od dětství. Dřív jsem si povídala sama pro sebe nebo s věcmi, ale myslela jsem, že to je jen dětská představivost. Ale teď je mi 18 a nevím jestli je to úplně normální. Většinou si potřebuji vše říct nahlas abych si uspořádala myšlenky. Nebo si vyloženě říkám vtipy a tak. Ale divné je, když třeba přemýšlím nad něčím co mě štve a začnu si nahlas říkat. Jo máš pravdu, ale tohle.. a různě mluvit. Nevím jestli jsem to zvládla dobře popsat, ale chci se jen zeptat jestli to je v pohodě a jestli někdo netrpí něčím podobným. Děkuji moc!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Ano, trpíte samomluvou. Určitě nejste jediná. Někomu se může zdát, že jste "divná". Já si mockrát říkám kolik lidí potkávám kteří trpí samomluvou, než si všimnu, že mají u ucha telefon (nebo na uchu) a mluví do něj..*smich* Možná se zkuste více hlídat na ulici mezi lidmi, ale jinak si nemyslím, že je to bůhví jaký problém. Přečtěte si, že tím netrpíte opravdu sama zde:

diskuse.doktorka.cz/...

hodnocení

3x

Jedna moje známá říkala: "Pokud mluvíš sám se sebou, je to v pohodě. Až si začneš povídat s někým kdo tam není, vyhledej psychiatra". ;)

I já si občas povídám sám se sebou, když jsem sám. Když se mi něco nedaří, dokážu si i dost nevybíravě nadávat. V přítomnosti kohokoliv dalšího je ale dobré se ovládat. *smich*

liska5
hodnocení

2x

Dneska se s tím ztratíte v davu. Plno lidí kráčí sólo a mele do mobilu, kterej kolikrát ani není vidět...

To já zas vykecávám s kytkama. Výhoda je, že nemaj námitky...

hodnocení

1x

Taky mluvívám sama se sebou a nemám pocit, že něčím "trpím". Kolikrát se musím smát - jednou jsem si i vyhrožovala, že jestli něco (už nevím co to bylo, ale nechtělo se mi do toho) neudělám, tak bude zle :-D :-D Taky samozřejmě mluvím se svým psem. Mezi lidmi nebo na ulici se aspoň trochu ovládám, ale ve skutečnosti je mi úplně jedno, co si kdo myslí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]