Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení daní, opoždění kvůli covidu?

Od: rizzlah odpovědí: 5 změna:

Zdravím poradnu,

prosím vás jak je to letos s vracením daní? někdy v Březnu jsem řešil přiznání a papíry s finanční v práci, nicméňe daně jsem zpět ještě nedostal, bylo mi řečeno žeje to běžně další měsíc na výplatě. Je to díky covidu nejak zpomalené?

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gazda*
hodnocení

0x
Podával jste daňové přiznání nebo vám v práci udělali zúčtování daně? Jestli to druhé, tak Vám to vrátí (jestli je co vracet) ve výplatě. Jestli to nestihli v minulé, tak se to objeví v květnu v dubnové výplatě. Případně se zeptejte v práci účetní.
rizzlah
hodnocení

Zdravím, v práci nám dělali zúčtování, díky za info

V dubnové výplatě to už nepřichází v úvahu. Roční zúčtování musí být provedeno nejpozději do březnové výplaty.

Je možné, že Vám nebylo co vracet, protože jste odvedl na daních tak nízkou částku, že Vám ji pohltila rovnou sleva. Jakou jste měl průměrně hrubou mzdu? Co jste si uplatnil do ročního zúčtování za slevy? Měl jste slevy a bonusy na děti?

gazda*

To jsem nevěděl, že to musí být nejpozději březnová výplata. Pak je řešením jedině se podívat na výplatní pásku za březen, jestli tam ta vratka je. Jestli není, tak se zeptat účetní a jestli zapomněla, tak si podat daňové přiznání sám.

hodnocení

0x

U nás to proběhlo, tento měsíc, výplata za minulý je i s vyrovnáním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]