Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklad o očkování

Od: babkazov® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, jsem už právoplatně naočkovaná. Jen se starám, jak se prokážu, že očkování mám. Nedostala jsem kartičku, nějaký očkovací průkaz, který mohu nosit v peněžence spolu s občankou. Jen certifikát na papíru A4. Asi po mně budou leckde chtít doklad, že očkovaná jsem. To mám certifikát nosit stále? Mobil mám tlačítkový, takže fotka nestojí za nic. Jak to budete řešit vy?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

4x

součástí certifikátu by měl být i QR kód, který by měl jít implantovat i do tlačítkového telefonu jako tapeta spořič atd, nebo vytisknout ve formátu pdf, navíc na certifikátu je pod čárovým kódem také kód z ara bských číslic který by měl také stačit k ověření očkování, otázkou je kdo a jak to bude ověřovat...

Doklad o očkování
hodnocení

Ještě potřebuji doplnit informaci, abych fakt neumřela ÚB (úplně blbá) Co je QR kód? Čárový kód nebo ten nesmyslný obrázek, co vypadá jako shromáždění replikátorů?

hodnocení

Už vím, já jsem zapomněla, že se můžu zeptat tety Wiky. děkuji za trpělivost se mnou. *mir*

hodnocení

3x

Měl vám přijít email a p.\in jako smska nma otevření. Z obchodu Google play si můžete pak stáhnout čtečtu a kod na isntalovat do mobilu nebo si ho ofotit.

hodnocení

Děkuji, udělala jsem to tak. A co vy? jak jste očkování prožila? V pohodě bez reakce?

pb®
hodnocení

0x

Koukám, že tzv. covidpas si lidé sami vyžádají a světové vlády tedy uposlechnou své občany a covidpas (později čip?) lidem dají. Řekněte mi, k čemu je vám doklad o očkování dobrý, když se na vás nahlíží i po očkování stejně, jako na potencionálně nakaženého? Žádné úlevy pro očkované zatím nejsou a bůh ví jestli kdy budou, testování je přece takový byznys a i očkovaný může být nakažlivý.

Já musím být v práci týden co týden testovaná, bez negativního testu ne staršího jak 7 dní nesmí nikdo vstoupit do budov. Navíc mám po prodělaném covidu protilátky až na půdu. No a potřebovala jsem něco zařídit na personálním, tedy zaklepu, vstoupím (ráno jsem byla negativně otestovaná), respirátor na hubě, povídám co potřebuju, udělala jsem krok blíž, abych předala lejstro a pracovnice se hystericky rozječela nechoďte sem, zůstaňte kde jste. Kdo víc by měl být bezpečnější, než člověk s protilátkami v krvi (které už jednou zafungovaly a ochránily mě proti opakované nákaze) a s pár hodin starým negativním testem?

hodnocení

Někde byla reportáž, že otevírají veliké kadeřnictví a objednávají zákazníky od 3.5. za určitých podmínek. Buď mají sebou výsledky z testu, potvrzení kdy covid prodělali a potvrzení o očkování. Určitě je to pouze začátek. *palec* Se vším, co jste napsala, souhlasím a mám, stejný názor. Ale bude ho mít i ten kdo dostal nařízeno, bezinfekčnost, tedy očkování kontrolovat? Je mi jasné, že když trefím na debila, ani očkovací průkaz nebo certifikát ve zlatém rámečku, mi nepomůže.

Nevím jak kde, ale např. do kadeřnictví nemusím mít údajně test, když mám obě očkování a uplynulo od toho druhého 14 dní.

Také učitelé se údajně nemusí testovat, pokud jsou očkovaní, a zároveň uplynuly od 2. očkování 2 týdny.

Někde tyto údaje ale chybí, tak si jistá nejsem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, doklad o očkování máte, tak v případech, kde to bude nutné / vyžadováno (což není všude), se prokázat můžete - problém v tom nevidím (papír A4 lze i složit na menší). Zdravím!

hodnocení

Asi ano, přijde mi to ale nepraktické a hlavně, nedomyšlené. Jako všechno kolem téhle nemoci. *alene* Ještě mimo jádro pudla. Moc bych si přála dostat 1% z peněz které stát vydává na kampaň o nutnosti očkování. Zvláště pak, když není sérum. Jediné % a byla bych za vodou! *smich2*

hodnocení

0x

zatím po mně chtěli certifikát jenom v práci (aby nemuseli dělat antigenní testy), takže zatím ho mám uložený v počítači jako soubor .pdf a v případě potřeby vytisknu. pokud by se ukázalo, že je potřeba ho ukazovat častěji a náhled v mobilu nestačí, nosila bych jednu kopii poskládanou v peněžence a při přílišném opotřebení vyměnila za novou kopii.

hodnocení

0x

Na certifikátu není fotka, pokud půjčím certifikát člověku, který cca věkem odpovídá mému/rodné číslo/, museli by na dotyčném v každém kadeřnictví chtít občanský průkaz, aby zjistili, že to není on. A smí dle zákona člověka legitimovat kdokoliv? Myslím, že ne. Bez průkazu totožnosti si lidé v klidu mohou certifikáty i potvrzení půjčovat a chodit na jeden papír třeba celá kancelář. Není to trochu nesmyslné?

hodnocení

Já jsem duše důvěřivá, prostá a tohle sofistikované jednání mě vůbec nenapadlo. *sok*

No vidíte, důvěřivost není vždy na místě. Dnes ale řekli, že můžete mít i test z práce, u syna si to v práci dělá každý sám... prostě myslím, že nakonec budeme chodit k holiči bez papíru, protože je úplně jedno, co tam bude napsáno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]