Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit dědice

Od: fery1* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji zjistit dědice pozemku, jehož majitel zemřel a jako soukromé osobě mi nikdo nic prozradit nechce. Mám zájem o odkoupení, ale nevím vlastně od koho. Majitelé jsou čtyři a tři jsem již zkontaktoval, ale i oni o čtvrtém nic nevědí. Jak na to?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Na katastru nemovitostí nejsou vypsáni?

katastrnemovitostinahlize/...

fery1*
hodnocení

Tam je pořád zapsán ten "mrtvý" majitel, ale právě z katastru jsem dostal info, ze je mrtev

vosikac*

*jasne*Tak vyčkejte na zápis do katastru a pak to tam bude.Stejně Vám nemůže někdo prodat něco, co ještě nemá.Pro sepsání smlouvy budete potřebovat výpis z katastru.

fery1*
hodnocení

to úmrtí údajně proběhlo již před delší dobou a já mám strach, že potencionální dědic se nezajímá a možná ani o tomto pozemku neví, a proto bych se potřeboval připomenout a uspíšit dědické řízení

vosikac*

*jasne*Já zažil v rodině manželky dědictví, co se táhlo cca 6 let*zed* Ale pokud ti tři ví, že jsou dědicové, tak i ví, kdo spravuje dědictví a jen oni by se to mohli dovědět co a jak ...

fery1*
hodnocení

6 let? ...tak to bych asi vzdal :(. Ono je to trochu jinak - jsou 4 majitelé a jeden ( nějaký hoooodně vzdálený příbuzný, kterého ti ostatní tři cca 15 let neviděli) zemřel, takže oni o něm opravdu nic nevědí ( dnes jsem s nimi opět mluvil )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]