Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest dásně

Od: dasen odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, už druhý den mě bolí dásen u 6tky v levo nahoře. Nepřijde mi nějak zarudlá. Nevíte vím by to mělo být způsobeno? Měla bych jít k zubaři?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

K zubaři si zajděte. Můžete mít nějaký začínající zánět, tak ať se to včas podchytí a zaléčí antibiotiky. Pokud je to jiný problém, zubař příčinu najde. Zbytečně netrpte bolestí a zajděte si tam.

hodnocení

1x

Já bch to řešila tak, že v lékárně bych zakupila lahvičku Herbadentu, namotala vatičku na párátlko a bolavou dáseň bych potírala. :-D Nevím, jak to u vás mají zubaři, ale na toho mého se čeká několik týdnů. A nakonec,jestli pod zubem není váček, tak s pouhou dásní stejně nic neudělá.

jezevec*
hodnocení

1x
Kup si v lékárně Mundisal gel. Stojí kolem stovky a na zánět dásně je doslova zázračnej...

hodnocení

0x

Zubař. Na preventivní prohlídky máte chodit 2x ročně, aby se Vám nevytvořily velké kazy.

doplněno 28.04.21 10:09:

Chodíte i na dentální hygienu? Třeba máte u dásně zubní kámen a zánět dásně. Dentistka by vyčistila. mall.tv/... Některé pojišťovny přispívají na dentální hygienu OZP 2x ročně po 1000kč.

dasen
hodnocení

Já chodím 2 krát ročně.

liska5
hodnocení

0x

Na dásně má vliv špatná strava plná cukru, bez zeleniny a ořechů, s nedostatkem vitamínů B,C a Zn. Pak mají na dásně vliv kouření, cukrovka, vyčerpání fyzické i duševní, hormonální poruchy, špatná zubní hygiena i genetické faktory. Najděte si, který zub souvisí se kterým orgánem a ten si dejte do pořádku změnou životosprávy. Posílením celkové imunity můžete zklidnit i počínající zánět dásně.

vercaa
Já chodím 2krat ročně k zubaři, teď mám taky zarudlou dasen nahoře. Tak se také objednám na dentální higienu, nikdy sem tam ještě nebyla. Můj zubař mi vždy odstraní jen zubní kámen.

adammadl
hodnocení

0x

Zkuste infracervenou lampu. zahrivani funguje na infekce i na chronicke bolesti atd

liska5

Možná se dá někde /soc.služby, DD/ půjčit Biostimul - malá ruční biolampa, takové vajíčko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]