Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychicky problem - socializacia

Od: hejke2* odpovědí: 2 změna:
Dobrý deň, budem rád ak mi poskytnete Váš názor/rady ako ďalej v živote, ako by ste to vy riešili lebo ja som stratený mám 22 rokov a mám vážny problem so stresom, ktorý mi v podstate ničí život, stres bez dôvodu čo neexistuje.Smútok za nič. Veľa ľudí to ani nevidí, že to mám.Problémy nastali, že som nesprávne viedol svoj život.od 17 rokov som dostal nenormálný stres zo školy (veľa učenia, dobré znamky atď.), potom to prešlo aj na ľudí (strach z ľudí), mal som v 18-19 rokoch 109 kg, nechodil som von a hrál strašne veľa hier, bol som stále sám, nestaral som sa o seba. Od 17 rokov každé ráno mi bolo zle (na vracanie) napínalo ma, pred testami to isté. V maturitnom ročníku to bolo najhoršie, vtedy som sa každý deň budil 5-8 krát denne + prvý krát som mal spankové paralýzy. Rodina ma neriešila, nepomohli mi... Nikdy som nejedol pred školou a v škole, necítil som sa dobre a pod tlakom, prvé jedlo dňa bolo okolo 15:00 poobede... Vtedy zacali aj pocity menejcennosti, ze ma nikto nema rad, nemam kamaratov (paru mam), ze som horsi ako ostatni (pritom som skoncil strednu skolu na same 1tky) a vela predmetov nezvladali ziaci ani tak jak ja...Proste som ochorel psychicky, v mojej krajine mi nikto nedokázal pomôcť, psychologička hovorila, že to je aj kvôli zlému detstvu a stres čo som zažíval, nesocializovanie sa od 15 rokov (aj spolužaci si to všimli a mi vraveli ze som stale smutny, a nechodim nikde)Nevedel som čo mám robiť, mam permanentný reflux (Najskôr z úzkosti) nie som normálne schopný sa najesť a ísť niekde do obchodu alebo do baru alebo v práci sa najesť a normálne vykonávať, stále jak keby som čakal, že niečo zle príde a mam block v hlave.. Veci čo som prekonal, sebavedomia po prekonaní vyprcháva,Na PC vzdy ma to preslo, uvolnil som sa, moja mysel jak keby si zvykla ze doma je bezpecno a vonku je stres a nebezpecenstvo.kamarát ma pozval do baru boli tam 5 sa vidieť po 3 rokoch, 2 krát ma naplo po ceste (stres jak keby neviem co sa dialo..)bolo mi tam zle, potom keď som si vypil a zakuril, uz to zmizlo a bolo mi ok (alkohol potlacit ten stres)1. roku po skole som bol len doma, prechadzal sa vonku o 2 rano do 6 rana kazdy den, nepomohlo mi to. 2. som zacal pracovat u rodiny, kde sa mi zase tlacilo na psychiku, tlacili na mna, urazali ze to neviem(moj problem, s menejcenostou), a vytahovali moje problemy nakoniec som z tamadial odisiel. Teraz o 3 roky:Chodil som k psychologicke, nepomohla, psychiater 2 krat som ho videl, bral som sertralin na soc. fobiu, teraz to neberiem 1.5 mesiaca a citim sa rovnako, bol som len z neho mimo, bolo mi z neho zle. Kamarati odisli na VS, do prace ine krajiny a mesta, som tu sam. bary boli koli korone zatvorene a aj ked boli "na cierno" nechcel som sa nakazit, taktiez do Presova cestovat na "Cognitive Behavioral Therapy" som ani neskusal, lebo mi nemali jak pomoct a vtedy aj korona zacala.Mam permanentny reflux, hocico co zjem, je mi z toho zle. Schudol som na 80kg, vybielil som si zuby, staram sa o seba. Jedenie je pre mna problem, neviem si spravit kamaratov alebo sa socializovat. Stale si myslim ze som tucny, casto sa fotim a pozeram do zrkadla a pripada mi ze mam tucnu tvar. Ludom ktorym som pomohol, na mna kaslu. Mam z toho nenormalny stres, az panicke attaky ak mam niekde ist, pritom to v skutocnosti nic nie je... pred rokmi som rozmyslal o hospitalizacii ale to by moj problem az tak velmi nevyriesil, a aj keby som chcel od kedy je korona pocet pacientov stupol nenormalne a cakacia doba je 6 mesiacovLieky uz neberiem, lebo nevidim v nich zmysel, vsetko je v hlave.Niekedy som nechapal ako niekto moze brat drogy, byt smutny, mat depresie, ist na psychiatriu ale uz som to pochopil. Najhorsi boj je sam so sebou.Dakujem ak ste si to precitali a poradite mi nejako ako dalej pokracovat. Hlavne problemy:Ako sa zbavit toho stresu ktory nema zmysel a podstatu. Ako si najst priatelov.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Léky na psychiku byste brát měl. Sám na to nezůstávejte, nestačíte na to. Je potřeba odbornou pomoc. Zkuste se se svým problémem obrátit na odborníky sem: Linka první psychické pomoci. Je to zdarma

linkapsychickepomoci.cz/...

hodnocení

0x

Hospitalizace může být okamžitá z důvodu akutních potíží, které máte. Musíte se domluvit s psychiatrem.

Léky užívejte. Ze začátku užívání bývá lidem špatně. Úleva přichází až po několika týdnech.

Pokud Vám lékař nevyhovuje, zkuste CDZ (Centrum duševního zdraví). Zavolat a objednat se. Krátké lhůty. K dispozici psycholog, psychiatr a různí pracovníci. Hospitalizaci by Vám domluvili, jestli ji zhodnotí jako nutnou a potřebnou.

Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky na okamžitou psychologickou pomoc - 7000kč VZP 10 návštěv po 700kč (jednou lze změnit terapeuta, nedoplácí se), ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Pohovor může probíhat online z domu. Nemusíte nikam chodit.. V nabídce seznamu jsou také lékaři MUDr. s psychoterapeutickým výcvikem, někteří psychiatři.

Psychoterapie je také možná zdarma u klinických psychologů (čekací lhůta od 3 do 6 měsíců) přes žádanku od lékaře (např praktického, psychiatra apod.). Bez žádanky se platí (mimo výše uvedené akce zdrav. pojišťoven, které jsou bez žádanky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]