Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálý strach ze školy

Od: nickie odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mam takový problém, a to věčný strach ze školy. Je mi 16 let a chodim na SPŠ v Hradci Králové, nemám strach z učení a podobně ale z kolektivu. Nejsem šikanován ikdyž nějaký vtip se na mou hlavu občas objeví. Prostě nevím proč ale mam pořád strach, myslím že si to beru moc osobně ve třídě si dělají zábavu z jiných ale mě to prostě vadí a asi stím nic neudělám. Co stím mám dělat? Hlavně stím že si to beru moc osobně. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Možná začínáš trpět sociální fobií. Vetsinou vznika prave v pubertě. Urcite by ti pomohla navsteva psychiatra nez se v tobe ta potvora na trvalo usadi. R.

edita*
hodnocení

0x

Nickie, vhodná by pro tebe byla nejdřív návštěva u psychologa, při tvém věku by to bylo možné i v pedagogicko-psychologické poradně, kde se nic neplatí. Popovídal by sis s psychologem a ten by ti (v případě potřeby) pak mohl poskytovat buď psychoterapii nebo by tě při závažnějších problémech nasměroval a dal doporučení na psychiatra. Sama jsem v takové poradně pracovala a vím, že tam chodí i středoškoláci s různými problémy.

jirkahk
hodnocení

0x

Dobré jitro,

stavte se u nás v YMCA, Šafaříkova 666/9. Psycholožka pí doc. Stránská nám sice přede dvěma lety umřela, ale společně vymyslíme nějakou aktivitu, abyste nezůstal sám se svým zbytečným strachem.

Což takhle vymyslet nějaký kroužek, kde by se Vám líbilo? Časem by se k Vám přidali další lidé, kteří jsou na tom hůře než Vy.

Pokud navštěvujete SPŠ u elektrárny na Orlici, vězte, že manželka a já jsme ji absolvovali v r. 1959. Najdeme společnou řeč. Práce kolem je dost a dost. Peníze nejsou, ale budou. My, důchodci, pracujeme od rána do večera zdarma. Věřte, že to je dar. Nemyslet na své problémy, ale věnovat se mládeži (namlouváme si, že stárneme pomaleji).

Sdělená starost - poloviční starost. Winston Churchill: Živíme se tím, co dostáváme, žijeme tím, co dáváme. Pojďte s námi dávat.

Těší se na Vás Jiří Lyko, hk.ymca.cz

imiza*
hodnocení

0x

Strach, je to jen v hlave to preknotam nemysli na to. Ja mel strach jit vecer po ulici aby me nekdo neprepadl.(abnormalni). Nemel jsem s tim problem do 15 jsem lital porad venku pak jsem zakrnel u PC a nejak me to prepadalo ale pakrat se jsem se prosel a uvidis ze na tom nic neni. Jinak ke skole ti poradit zkus pochopit jejich humor a pronest vtip kdyz ty lidi poznas osobne jsou uplne jini nez v kolektivu kot pokud jim je 15-16. Ale problem mam podobny jako ty ikdyz mozna opacny na zakladni skole jsem byl sasek. Chrlil jsem vtipy a nekdo malo me dokazal premoci slovnimy strelkami na souperovu hlavu. Ale tech 15 jsem se zacal hrozne uzavirat do sebe. Hrozne zakrnuji kdyz nekomunikuji s opacnym pohlavym, potrebuju holku i me sympatickou ktera me ocividne"chce" a zkousi flirtuje. Kdyz tohle nemam jsem uplne abnormalne" bez fantazie. A zase premyslim jak domu. Tim ti chci jen vysvetlit, aby jsi zkusil vlezt do holcici party nez klucici. Kor v tvem veku kdyz se budes bavit s devcaty kluci te pak vezmou sami. Casem si zacne dovolovat cim dal vic. Ja jsem byl prekvapen jak holky nas maji prectene. Chudaci 15 blbci kteri po sobe flusali a predvadeli se. Tak ja uz dlouho skolen slecnami vedel co se devcatum nelibi. Potrebujes zvysit sebevedomi ocividne trpis kdyz na tebe nekdo udela vtip, ale dvakrat tolik pred trpis kdyz jsou tam holky ne? Pokud se nepletu. Pokud to tak je, tak ty mentalalne slabsi (holky ktery nedokazou premyslet do hloubky) a ty normalne si spis rikaji proc si "nechas srat na hlavu". Pokud to nejde u kluku zkus druhou stranu zacni pomalu bude mit na stole pravitko zeptej jestli ti ho puci. Bude chti pujcit 4 koruny na susu z automate. Puc jim (nerikej si o ne zpatky) :d... Kdyz ti je nektera vrati sama od sebe, tak ma dobry svedomi. A to je jedna z vstupenek mezi divci kolektiv.

No snad jsem ti pomohl, ale toto je muj nazor. A ja to tak mel.

nickie
hodnocení

Radek, Edita : Je ten psycholog nutný? Ten strach tam je ale neni nijak velky ;)

imiza : Cno sem v divcim kolektivu radeji ale u nas na skole jsou jen kluci, ze;) Jsem premyslel si nejakou holku najit, ale vsechny ktere znám jsou bud zadane nebo nejsou muj typ tzn kuřáci apod. A navazovat nove kontakty neni moje silna stranka, casem se sice rozmluvím ale to uz muze byt pozde .

Jirka : Posledni dobou pocituju "znudenost", jsem trochu mene spolecensky ikdyz ne asocial a svuj volny cas jsem vyplnoval PC. Sporty me moc nebaví protoze neni SKYM a sam treba jezdit na kole neni moc zabavne. Myslite ze by se pro me neco naslo?

Psycholog není žádná hrůza, to je prostě člověk, který ti pomůže porozumět sám sobě. 6e strach není velký, to je dobře, ale jsou to signály, které by bylo vhodné rozšifrovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]